Bunlar da Var

Yabancı Sinema
Tanrılar ve İnsanlar Xavier Beauvois’in yazıp yönettiği Tanrılar ve İnsanlar(Des Hommes et Des Dieux), 1993–1996 yılları arasında Mağrip’te Hıristiyan keşişlerle kökten dinciler aras...
EMOJİLE

Tanrılar ve İnsanlar
Xavier Beauvois’in yazıp yönettiği Tanrılar ve İnsanlar(Des Hommes et Des Dieux), 1993–1996 yılları arasında Mağrip’te Hıristiyan keşişlerle kökten dinciler arasında yaşanan olayları ele alıyor. Cezayir Tibhirine’deki esaret olaylarından esinlenen film, Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü ve 3 dalda César Ödülü kazandı. Başrollerinde Lambert Wilson ve Michael Lonsdale yer alıyor.

Dehşetin Gözleri
Hollanda’da yakaladığı başarıdan sonra Hollywood için yeniden çevrilen Dehşetin Gözleri (Two Eyes Staring), Christine’in ailesinden kalan mirası sonucu dokuz yaşındaki kızı Lisa ve kocasıyla gittiği evde yaşanan olayları ele alıyor. Elbert Van Strien’in yönettiği film, 2011’de Fantas Porto En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini aldı.

Aşka Şans Ver
Fransız yönetmen Nicolas Cuche’nin yönettiği Aşka Şans Ver (La Chance de Ma Vie), Julien Monnier adında başarılı bir ilişki danışmanının hikâyesini anlatıyor. Çıktığı kadınları iki haftadan fazla elinde tutamayan Monnier, Joanna adında bir kadına âşık olmasıyla kendini farklı yerlerde bulur. Başrollerinde Virginie Efira ve Francois-Xavier Demaison var.
 

Radikal