‘Hayat Ağacı’, Ödülleri Toplamaya Başladı

Yabancı Sinema
George Clooney’nin başrol oynadığı ‘The Descendants’, bu yıl 37’ncisi verilen ‘LA Critics Ödülleri’nde; Terrence Malick’in yönettiği ‘Hayat Ağacı’...
EMOJİLE

George Clooney’nin başrol oynadığı ‘The Descendants’, bu yıl 37’ncisi verilen ‘LA Critics Ödülleri’nde; Terrence Malick’in yönettiği ‘Hayat Ağacı’ ise 10’uncusu verilen ‘San Franciso Critics Ödülleri’nde en iyi film ödülünü kazandı. Terrence Malick her ikisinde de en iyi yönetmen ödülüne değer bulundu.
LA Critics Ödülleri’nde Michael Fassbender, ‘Tehlikeli İlişki’, ‘Jane Eyre’, ‘Utanç’ ve ‘X-Men: Birinci Sınıf’ filmlerindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçilirken, Güney Koreli Yun Jung-Hee ise ‘Poetry’ ile en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. SF Critics’te ise en iyi erkek oyuncu ödülü ‘Tinker Tailor Soldier Spy’ filmiyle Gary Oldman’a, en iyi kadın oyuncu ödülü ise ‘Kevin Hakkında Konuşmalıyız’ ile Tilda Swinton’a gitti.

Öte yandan Amerikan Film Enstitüsü, AFI AWARDS 2011 adaylarını açıkladı. Yılın filmleri kategorisinde ‘Nedimeler’, ‘The Descendants’, ‘Ejderha Dövmeli Kız’, ‘The Help’, ‘Hugo’, ‘J. Edgar’, ‘Paris’te Geceyarısı’, ‘Kazanma Sanatı’, ‘Hayat Ağacı’ ve ‘War House’ aday gösterildi.
Televizyon dizisi kategorisinde ise ‘Breaking Bad’, ‘Boardwalk Empire’, ‘Curb Your Enthusiasm’, ‘Game of Thrones’, ‘The Good Wife’, ‘Homeland’, ‘Justified’, ‘Louie’, ‘Modern Family’ ve ‘Parks and Recreation’ aday. AFI özel ödül kategorisinin adayları ise ‘The Artist’ ile ‘Harry Potter’ filmleri oldu. Kazananlar 13 Ocak 2012’de Los Angeles’ta açıklanacak.

Radikal