Mercedes, Mısır’da yeni tesis inşa etmeye hazırlanıyor

Otomobil
Mercedes-Benz Üretim ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schafer tarafından yapılan açıklamada, “Mısır, lojistik faaliyetlerinin üretimi ve desteği için cezbedici bir yer. Yerel...
EMOJİLE

Mercedes-Benz Üretim ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schafer tarafından yapılan açıklamada, “Mısır, lojistik faaliyetlerinin üretimi ve desteği için cezbedici bir yer. Yerel meclis ile planlanan pazar konumumuzu genişleteceğimizden eminiz. Ayrıca geniş ürün portföyümüz, elektrikli otomobil girişimimiz ve modern mobilite konseptleri konusundaki uzmanlığımızla Mısır hükümetini ilgili projelerde desteklemeye hazırız” dedi.

Schafer ayrıca, otomobillerin montaj tesisinin yerel iş ortağı tarafından yapılacağını belirterek, projenin geliştirilmesinin Mısır hükümeti ile olan yakın işbirliğine bağlı olduğunu belirtti. Proje, yakın zamanda Schafer’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Başbakan Mustafa Madbuli ile Berlin’de yapılan görüşmelerin ardından karara bağlanmıştı.

Mısır Başbakanı: Kararı memnuniyetle karşılıyoruz

Mısır Başbakanı tarafından konuya ilişkin, “Mercedes-Benz’in Mısır’da otomobil ve montaj işlemi kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu plan, kapsamlı ekonomik reform programının uygulanması ve Mısır’ın çeşitli kategorilerde otomotiv sektörünü geliştirme politikaları ışığında, Mısır’daki gelişmiş yatırım ve iş performansını yansıtan bir hareket” açıklaması yaptı.

Başbakan açıklamasında, akıllı şehirlerin birçok noktasında Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler AG’nin modern konseptleri, elektrikli ulaşım, elektrikli araçlar ve kendi kendine sürüş konusundaki uzmanlığını gösterdiğinin altını çizdi. Açıklamada ayrıca, anlaşmanın ayrıntılarının henüz sonuçlanmadığı, detaylar hakkında görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.