Yazılım testinin başlı başına bir meslek olduğunu kabul etmeden başarılı bilişim projelerine imza atmak mümkün olmuyor.
26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak TestIstanbul Konferansı’nda, yazılım testi eğitimlerinin önemi tartışılacak.
Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından 26-27 Mayıs tarihlerinde "Daha Fazla Kullanılabilirlik Testi, Daha İyi Kullanıcı Deneyimi" temasıyla düzenlenecek olan TestIstanbul Konferansı’nda, Türkiye Yazılım Kalite Raporu’nun sonuçları açıklanacak. Dört bölümden oluşan raporda test eğitimleri hakkında da bilgi veriliyor.
Rapora göre, şirketler, son yıllarda test eğitimlerine ve test uzmanı sertifikasyonlarına daha fazla yatırım yapıyor. Bu sertifikasyonların test uzmanı tanımına netlik getireceğine ve söz konusu tanımlama sayesinde yazılım testi hakkındaki farkındalığın artacağına inanıyorlar.
Yazılım testinin ayrı bir meslek dalı olduğunu ve test uzmanının bağımsız bir rolü bulunduğunu kabul etmeden başarılı bilişim projelerine imza atmak mümkün görünmüyor.
Raporun "Test Eğitimleri" bölümünde belirtilen, geleceğe yönelik öngörüler şöyle:
Kurum kültürünün oluşturulabilmesi için, yazılım testine dahil olan her paydaşın temel test bilgilerine de sahip olması gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda, temel test bilgilerinin verildiği eğitimlere katılmak, her BT profesyoneli için zorunlu olacak.
Yazılım testine ve iş analizine yapılan yatırımlar, önümüzdeki yıllarda katlanarak artacak. Öte yandan, test ve iş analizi eğitimlerinde deneyim çeşitlemesi de yaşanacak.
Temel Seviye sertifikasyonlarına yönelik talebin arkasından İleri Seviye sertifikasyonlara talep olacak. Halihazırda, ISTQB tarafından test analisti, teknik test analisti ve test yöneticisi eğitimleri veriliyor. Test analisti müfredatının en popüler müfredat olması bekleniyor.
Haberler.com