Milyar Dolarlık Bilgisayar Bozuldu

Bilgisayar
ABD ordusuna Irak ve Afganistan’da destek vermek için kurulan ve milyarlarca dolarlık maliyeti olduğu belirtilen süper bilgisayar sisteminin düzgün çalışmadığı iddia edildi. Extreme Tech’i...
EMOJİLE

ABD ordusuna Irak ve Afganistan’da destek vermek için kurulan ve milyarlarca dolarlık maliyeti olduğu belirtilen süper bilgisayar sisteminin düzgün çalışmadığı iddia edildi.

Extreme Tech’in haberine göre, DCGS-A adlı bilgisayar faydadan çok zarara yol açıyor. İstihbarat ve takip için kullanılan bilgisayarın savaş alanının gerçek zamanlı bir analizini yaparak önemli hedeflerin yerini belirleme görevini düzgün yapamadığı söyleniyor.

Cihazın sonuçlarıyla hareket edildiğinde çok fazla problem çıktığı söylenirken, General Michael Flinn’in DCSG-A’nın en fazla bir çaydanlık kadar işe yaradığını söylediği belirtiliyor.

Yetkililer ordunun başka bir bilgisayara geçmesi gerektiğini düşünüyorlar. FBI ve CIA’in kullandığı sistemin ordu tarafından da kullanılması teklifinin reddedildiği bunun yerine DCSG-A için bir yazılım güncellemesi yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

ShiftDelete.Net