Yılın en iyi ve ücretsiz antivirüs yazılımları

Bilgisayar
Siber saldırılar hızla artarken Antivirüs yazılımcıları da güvenlik duvarlarını daha da sağlamlaştırıyor. Bugün gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye’de saldırıya uğrayan bilgisayarların yüz...
EMOJİLE

Siber saldırılar hızla artarken Antivirüs yazılımcıları da güvenlik duvarlarını daha da sağlamlaştırıyor. Bugün gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye’de saldırıya uğrayan bilgisayarların yüzde 36’sının bireysel hatalardan kaynaklandığını belirten uzmanlar, bilgisayarların yüzde 64’ünün ise tamamen korumasız olduğunun altını çiziyor.

Maksimum koruma sağlıyorlar

Neredeyse ücretli programlar kadar etkin çözümler sunan ve alanında maksimum koruma sağlayan bazı ücretsiz yazılımlar şunlar; 

Microsoft Security

İndirmesi kolay birinci sınıf güvenliklerden biri de Microsoft Security Essentials. Yazılım, çalışmanızı bölmeden veya si-i endişelendirmeden bilgisayarı güvende tutmak için tasarlandı.

Hem zamanlanmış hem de isteğe bağlı tarama seçenekleriyle tam sistem taraması becerileri sunarak ek bir güvenirlik düzeyi sağlayan yazılım, bilgisayardaki casus yazılımları, virüsleri ya da başka kötü amaçlı yazılımları engelliyor.

BAİDU 2014

Programın en önemli özelliği bulut (cloud) teknolojisi kullanması. Bu yazılımın zararlıları tespit etme kabiliyeti oldukça yüksek. Standart bir antivirüs yazılımında olması gereken gerçek zamanlı koruma, otomatik güncelleme, kendini koruma (self-defence), tam veya seçime bağlı tarama gibi tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Baidu antivirus, sisteminizi virüs, trojan gibi zararlılardan korurken aynı zamanda internetteki gezintilerinizde de güvenlik sağlıyor. Phishing (avlama) saldırılarına, truva atlarına, hileli içeriklere karşı da koruma sağlıyor.

Panda Cloud 2.3

Bulut tabanlı bir program olduğu için bilgisayara fazla yük olmuyor. Aylık, haftalık, günlük rapor tutma ve görüntüleme özelliğine sahip yazılım, virüsler, trojanlar, spyware, adware, şaka yazılımları ve diğer zararlıları tanıyıp zararlıları temizleyebiliyor.

Panda Cloud Antivirus 2.3 ayrıca kendi cloud altyapısı ile iletişime geçerek birçok virüsü bilgisayarınızda korumayı alternatif haline getirmiş bir tarayıcı.

Avast

Dünyanın en çok güvenilen antivirüs programları arasında yer alan Avast 200 milyonun üzerinde PC, Mac ve Android cihazı koruyor.

Değerli verile-ri 40 farklı dilde destek vererek koruyan program hızlı tarama yaparken, bilgisayar korsanlarına karşı Sessiz Güvenlik Duvarı oluşturuyor.

Comodo 7

COMODO Security, virüslerin, kötü amaçlı yazılımların ve diğer tüm tehditlerin savunmasında çoklu savunma katmanlarıyla bilgisayarı koruyor.

Bilinmeyen uygulamaları güvenli bir şekilde çalıştırmak için üst seviye filtreleme teknolojisi Sandbox’u daha da geliştiren şirket, uygulamaları yüzde 700 daha hızlı çalıştırabiliyor.