Kraliçe Elizabeth, Kendini Halkına Adadı

Şehirler
Kraliçe konuşmasında, eşi Prens Philip’in kendisine verdiği desteğe ve tarihin önemli bir dönemine tanıklık ettiğine değinerek, ”Ailemin desteğiyle kendimi önümüzdeki yıllarda da büyük ülk...
EMOJİLE

Kraliçe konuşmasında, eşi Prens Philip’in kendisine verdiği desteğe ve tarihin önemli bir dönemine tanıklık ettiğine değinerek, ”Ailemin desteğiyle kendimi önümüzdeki yıllarda da büyük ülkemiz ve halkının hizmetine adıyorum” dedi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in konuşmasını parlamentoda İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband, Anglikan Kilisesi Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri, lordlar ve baronesler dinledi.

85 yaşındaki İngiltere Kraliçesi’nin tahta çıkışının 60. yılı dolayısıyla bu yıl boyunca ülke genelinde ve Milletler Topluluğu ülkelerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kraliçe’nin konuşması sırasında monarşi karşıtı küçük bir grup parlamentonun önünde protesto yaparken, İngiltere Kraliçesi tahta çıkışının 25. ve 50. yıllarında da Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası ve üst kanadı Lordlar Kamarası’na hitap etmişti.

AA