Suriye’de Katliam Sürüyor!

Şehirler
Annan planının kabulü Suriye’de şimdilik pek bir şeyi değiştirmiş gözükmüyor. Ülkeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Hükümet güçleri muhaliflere ağır silahları da kullanarak saldır...
EMOJİLE

Annan planının kabulü Suriye’de şimdilik pek bir şeyi değiştirmiş gözükmüyor. Ülkeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Hükümet güçleri muhaliflere ağır silahları da kullanarak saldırıyor.  2 hafta süren kuşatmanın ardından tankların desteğini de alan askerlerin Hama yakınlarındaki Kalat el madik kasabasına saldırdığı bildiriliyor.

Bölgeden şiddetli çatışma haberleri geliyor. Humus da, Esed’in zulmüne uğrayan bir başka şehir. Şehre bağlı bazı yerleşim birimlerinin bombardıman altında olduğu belirtiliyor.

Annan Çin’in de Desteğini Aldı

Öte yandan Suriye krizine barış yoluyla çözüm bulmak için temaslarını sürdüren Kofi Annan, Çin’in de desteğini aldı.

Birleşmiş Milletler genel sekreteri Ban Ki- Moon da, Esed yönetimine "planın acilen uygulaması " çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise Suriye muhalefetinin de iktidar gibi Annan’ın hazırladığı planı ülkedeki akan kanın durdurulması için kabul etmesi gerektiğini belirtti.

İran’dan yapılan açıklamada da, askerlerin ve ağır silahların yerleşim merkezlerinden çekilmesini talep eden ancak Esed’in iktidar bırakmasına ilişkin bir madde içermeyen plana destek verildiği açıklandı.

Annan planı ve Suriye meselesini görüşecek olan Arap birliği liderleri ise Irak’ta biraraya geliyor.

Daha önce Bağdat’ta toplanan Birliğin Dışişleri Bakanları, zirve öncesinde Annan planının derhal uygulanması çağrısında bulundu.

Zebari’den de "Son Şans" Açıklaması

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, "Suriye’nin planı kabulü çok önemli bir adım. Bu plan, Suriye için son şans ve mutlaka uygulanmalı" dedi.

Zebari, Arap Birliği’nin Suriye’ye dış müdahaleyi kabul etmeyeceğini de belirtti.

Şam Yönetimi ise Arap Birliği’nin Suriye ile ilgili alacağı her türlü inisiyatifi reddeceğini duyurdu.