Suriye’de Ölü Sayısı 22’ye Yükseldi

Şehirler
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin doğusunda yer alan Deyr Ez Zor kentinde roketlerin ve havan mermilerinin kullanıldığı operasyonlarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve ope...
EMOJİLE

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin doğusunda yer alan Deyr Ez Zor kentinde roketlerin ve havan mermilerinin kullanıldığı operasyonlarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.
 
Humus, Halep ve Şam’ın banliyölerinde çıkan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü kaydeden örgüt, Şam’ın Duma kentinde tüm giriş ve çıkışlarının güvenlik güçlerince kapatıldığını aktardı.
 
Öte yandan, BM gözlemcilerinin Dera’nın Karak ve Masifert ilçelerinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin Hama’da Marzef’e baskınlar düzenlediğini ve halkı kentteki caminin yanında topladığı ve evlere Beşşar Esed’in fotoğraflarının yanı sıra Baas Partisi’nin bayrağını astıklarını ve bunları indirenlerin evlerinin başlarına yıkılacağı tehdidinde bulunduğunu söyledi.
 
Şam’da Zemelka’da birkaç patlamanın meydana geldiğini ve tank ve havan mermisinin yerleşim birimine düştüğünü ifade eden yerel kaynaklar, Zemelka ve Arbin’de bir uçağın keşif yaptığını dile getirdi.
 
Deyr Ez Zor kentinde şehir merkezinde koğuşlanan tankların yerleşim birimlerine ateş ettğini vurgulayan kaynak, açılan ateş nedeniyle ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.
 
Humus Genel Devrim Konseyi üyesi ve aktivist Rami Humusi ise BM gözlemci heyetinden iki kişinin Humus’ta kalmasıyla ve halkın biraz nefes aldığını ve birkaç günden bu yana alışveriş yapma imkanı bulduğunu belirtti.
 
Humus’ta operasyonların durmasıyla kentte gezme imkanı bulduklarını ve İnşeat, Halidiye ve Bab Amr’da tank ateşinden yıkılan ve hasar gören evlerin yanı sıra tank paletleriyle ezilen araçların görüntü ve fotoğraflarını çektiklerini anlattı.
 
Kentin birçok bölgesinin atılan roket ve havan mermilerinden ciddi hasar gördüğünü ifade eden Humusi,”Humus’tan sonra rejimin Hama’da da ikinci bir katliama girişmesinden korkuyoruz” dedi.

AA