Merkel: İslam bizim bir parçamız

Şehirler
Bir üyenin İslam’ın Almanya’ya ait olup olmadığı sorusuna Merkel, "Açık olmamız gerekir ve demeliyiz ki, evet İslam bizim bir parçamız." şeklinde cevap verdi. Merkel, AlmanyaR...
EMOJİLE

Bir üyenin İslam’ın Almanya’ya ait olup olmadığı sorusuna Merkel, "Açık olmamız gerekir ve demeliyiz ki, evet İslam bizim bir parçamız." şeklinde cevap verdi. Merkel, Almanya’daki Müslümanların sevgisini kazanan eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un "İslam Almanya’nın bir parçasıdır" sözlerini de teyit etmiş oldu.

Müslümanların Almanya’da şiddet yanlısı insanlar olarak algılanmaması gerektiğini belirten Almanya Başbakanı, "Radikaller Almanya’da İslam’ı temsil etmiyor." diye konuştu. Müslümanlara karşı "daha hoşgörülü" olmaları gerektiğini söyleyen Merkel, Almanya’nın 3 milyonun üzerinde bir Müslüman nüfusa sahip olduğunu hatırlattı.

7 bin parti üyesi ile gerçekleştirdiği görüşmede Merkel yayılan şiddet protestolarına ilişkin şiddetin kabul edilemeyeceğini ve kurallara uyulmadığı takdirde cezalandırmaların söz konusu olduğunu söyledi. Almanya’daki çoğu Müslüman’ın bu tür protestolara mesafeli yaklaştığına dikkat çeken Başbakan Merkel, "İslam’dan korkmak yerine belki bizler Hıristiyan olarak kendi dinimiz hakkında biraz daha fazla kafa yormalıyız ve Hıristiyanlık hakkında daha çok konuşmalıyız." dedi.

Star