Alman siyasetçiden Müslümanlara hakaret

Şehirler
Hristiyan Alevilerin sözcüsü ve Alman CDU partisi üyesi olan Madlen Vartian facebook hesabı üzerinden müslümanlara hakaret etti. Sünnileri pis, ayrımcı, işe yaramaz ve hristiyan düşmanı olarak tanıtan...
EMOJİLE

Hristiyan Alevilerin sözcüsü ve Alman CDU partisi üyesi olan Madlen Vartian facebook hesabı üzerinden müslümanlara hakaret etti. Sünnileri pis, ayrımcı, işe yaramaz ve hristiyan düşmanı olarak tanıtan Vartian gelen sert eleştirilere rağmen geri adım atmadı. 

Radikal ve ılımlı müslüman ayrımı yoktur

Karar’da yer alan habere göre, Radikal ve ılımlı müslümanların arasında ayrım olmadığını ve her müslümanın aslında radikal olduğunu savunan Vartian “Müslümanların çoğu hristiyan düşmanıdır” dedi.

‘Müslümanların ayak bastığı yerde ot bitmez’

Nefret söylemleri içeren bu yazının üzerine gelen sert eleştirilere rağmen geri adım atmayan Vartian “Onlara ( müslümalara) ister faşist, ister ırkçı, istersem de pis ve işe yaramaz derim. Bu kimseyi ilgilendirmez” cevabıyla herkesi şaşırttı. 

15-09/30/ekran-resmi-2015-09-30-122131.png

Alman CDU partisi üyesi Madlen Vartian’ın nefret söylemi içeren facebook yazısı, sert eleştirilere neden oldu.

Parti genel sekreteri sessizliğini bozdu

Gelen yoğun eleştirilere ve şikayetlere daha fazla sessiz kalamayan CDU genel sekreteri Peter Taube, twitter hesabı üzerinden Vartian’ın paylaştığı yazının kabul edilemez olduğunu ve gerekli soruşturmanın başlatılacağını açıkladı. 

15-09/30/ekran-resmi-2015-09-30-122305.png

Yoğun eleştiri ve şikayet üzerine sessizliğini bozan parti genel sekreteri Peter Tauber, gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı. 

Yazıyı sildi

Yayınladığı nefret söylemini silmiş olsa da gelecek günlerde gelen sert eleştirilere karşı bir yazı daha paylaşacağını duyuran Vartian hakkında suç duyurusu yapıldı.