Mısırlı Devrimci Gençler Türkiye’ye Geliyor

Olaylar
Mısır’da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in istifası ile sonuçlanan halk hareketlerinde gençlik gruplarını örgütleyen, onlara öncülük eden gençlik liderleri, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırm...
EMOJİLE

Mısır’da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in istifası ile sonuçlanan halk hareketlerinde gençlik gruplarını örgütleyen, onlara öncülük eden gençlik liderleri, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) davetlisi olarak 5 günlük bir gezi için Türkiye’ye gidecek.

"Mısır devriminin mimarları" olarak gösterilen ve blog yazarları, siyasi gençlik hareketlerinin temsilcileri, gazeteciler ve kanaat önderlerinin bulunduğu 56 kişilik grup, ziyaret öncesi Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı tarafından makamında kabul edildi.

Botsalı, yaptığı konuşmada "Türkiye 10-15 yıl önce ekonomik ve siyasi olarak bu durumda değildi. Hızlı bir değişim, ekonomik olarak kalkınma, demokrasi olarak ilerlemeyi sağladı. Sizler ülkeniz için değişim istediniz. Mısır’ın da 10-15 yıllık bir süreçte hızlı bir gelişme göstermemesi için bir sebep yok" dedi.
Bölgede gelişmiş bir Mısır’ın Türkiye’nin faydasına olacağını söyleyen Botsalı, Türkiye ile Mısır ilişkilerinin her zaman üst düzeylerde olduğuna dikkati çekti.

Yarın Türkiye’ye hareket edecek olan Mısırlı gençlik liderleri, genel seçimler öncesinde Türk siyasi partilerinin seçim kampanyalarını yakından görme fırsatı bulacaklar.

Devlet kurumlarını da ziyaret edecek olan grup, Türk demokrasisini, ekonomik yapıyı, siyasal ve kültürel yaşamı hakkında bilgi edinmeyi hedefliyor.

İbrahim Esad, Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulacaklarını belirterek, ziyaretlerinin Türk-Mısır ilişkilerine katkı sağlayacağını söyledi. Esad, Türkiye’den öğrenecekleri şeyler olduğunu ifade ederek, Türk-Mısır ilişkilerinin her alanda güçlenerek devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dünya Bülteni