“Fitne”ci Wilders Bu Kez Minarelere Taktı

Olaylar
‘Fitne’ isimli İslam karşıtı filmiyle tanınan Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders, ülkesinde minarelerin yasaklanması için İsviçre’dekine benzer bir referandum yapılmasın...
EMOJİLE

‘Fitne’ isimli İslam karşıtı filmiyle tanınan Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders, ülkesinde minarelerin yasaklanması için İsviçre’dekine benzer bir referandum yapılmasını istediğini söyledi.

Parlamentoda bugün yaptığı konuşmada, Wilders, minareler için referandum yapılmasının yolunu açacak bir yasa teklifi getireceğini söyledi ancak detay vermedi.

Toplam 4 tane minare bulunan İsviçre’de 2009 yılında yapılan referandumla yeni minare inşaatları yasaklanmış, bu karar o dönem uluslararası kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Geçmişte göçmenlerin rahat yaşadığı bir ülke olarak bilinen Hollanda’nın bu ünü son on yılda tersine döndü. Hollanda hükümetinin politikalarındaki bu değişim, seçmenlerin özellikle Türkiye ve Fas kökenli göçmenlerle ilgili kaygılarının artmasının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Hürriyet Planet