Suriye’de “Zeynep Komplosu”

Olaylar
Suriye’de 15 Mart’tan bu yana süren Halk gösterileri Devlet terörüyle bastırılmaya çalışılıyor. 48 yaşındaki Diktatörlük, istihbarat ve dezenformasyon ağıyla muhalifleri hem ülke içinde he...
EMOJİLE

Suriye’de 15 Mart’tan bu yana süren Halk gösterileri Devlet terörüyle bastırılmaya çalışılıyor. 48 yaşındaki Diktatörlük, istihbarat ve dezenformasyon ağıyla muhalifleri hem ülke içinde hem de uluslararası platformda itibarsızlaştırmayı hedefliyor. Suriye rejiminin son dezenformasyon oyunu ise Zeyneb Husni isimli bir genç kız üzerinden sahneye konuldu.

OYUN BAŞLIYOR:  MUHABERAT ÖNCE ZEYNEB’İ KAÇIRDI

Şebbiha çeteleri adı verilen paramiliter terör gruplarının halk üzerinde yaydıkları korku ve şiddetten en çok kadınlar payını alıyor. Şebbihalar evleri basıp kadınlara tecavüz ediyor ya da kadınları kaçırabiliyorlar. Husnî ailesi de geçtiğimiz günlerde başına böyle bir olayın geldiğini zannetti. Çünkü Husni ailesinin delikanlı mensupları muhalif gösterilere katılmışlar bazıları ise gözaltında kaybedilmişti. Aynı süreçte Husni ailesinden Zeyneb Husnî isimli genç kızdan da haber alınamıyordu.

2. PERDE: MUHABERAT ZEYNEB DİYE BİR CESET TESLİM ETTİ

Rejim yetkililerinin oğlunuzun cesedini gelin alın diyerek çağırdığı Devlet hastanesinde aile, kaybolan kızları olduğu beyanıyla teşhis edilemeyecek kadar vahşice bedeni bozulmuş bir genç kız cesediyle karşılaştı. Zeyneb Husnî’ye ait olduğu bizzat rejim yetkilileri tarafından ifade edilen ceset Husnî ailesinde ve muhalifler arasında hunharca Şehid edilen insanlar listesinde zannedildi. (+18: Uyarısı) http://www.youtube.com/watch?v=HD5SGU6icuQ&skipcontrinter=1
 
Olayın şok edici vahşiliği kısa sürede haber kaynaklarıyla gündeme geldi. Zeyneb’e ait olduğu sanılan naaş ise sade bir törenle defnedildi. Olay Suriye halkı arasında Zeyneb’in sembolleşmesine El-Cezire aracılığıyla dünya kamuoyunda da Devlet terörünün yeni bir örneğine işaret ediyor gibiydi.
Oysa Devletin düzenlediği oyunun kokusu daha sonra ortaya çıkacaktı…

 
3.PERDE: MUHABERAT AMACINA ULAŞTI ZEYNEB KAHRAMAN YAPILDI

Oysa Devlet güçleri kasıtlı olarak bir kızı kaçırıp kaybetmiş ve onun adına başka bir kurbanı yem olarak ortaya atmıştı. Vahşetin sıradanlaştığı bir atmosferde bu vahşeti dünyaya anlatmak isteyen muhalifler ise açıkça rejimin oyununa geldi. Ama durumun vahameti ve böyole vakalara çok sık rastlanması bu durumun bir oyun olabileceğini akıllara getirmemişti. 

VE FİNAL: MUHABERAT REHİN TUTTUĞU ZEYNEB’İ TV’DE KONUŞTURDU

Devletin daha önce ailesine, "cesedini gelin alın" dediği Zeyneb Husni dün Suriye Devlet TV’sine çıkartıldı. Husni’ye, bir Muhaberat ajanının sert sorularına donuk bakışlarla cevap verdiriliyordu. Meğer Zeyneb, kendi rızasıyla ailesinden kaçmıştı(!)

http://www.youtube.com/watch?v=hQuztQ-KQZY

Ayrıca bkz. http://www.sana.sy/tur/339/2011/10/05/373574.htm

Bir ajanın sorularına kısık sesle ve donuk bakışlarla cevap veren Zeyneb’in itirafları bir ilk değil. Suriye’de yaşayan herkes biliyor ki ekran karşısında ya da muhaberat dehlizlerinde Muhaberat’ın sorularına sadece onların istediği cevapları verebilirsiniz. Çünkü istihbarat yetkilileri tutsağı ailesini de işkencelere, tecavüzlere ve öldürmelere maruz bırakmakla tehdit eder

TECAVÜZE UĞRAYAN VE KATLEDİLEN BİRÇOK GENÇ KIZ, KADIN VE ÇOCUK VAR  

Zeyneb’in itiraflarına kim inanır onu bilemeyiz ama gerçek olan şu ki adı Zeyneb olmasa da ortada katledilen ve vücudu hunharca parçalanan bir genç kız var. 

Suriye rejimi, muhalifleri küçük düşürmek için kurduğu komploda gözden kaçırdığı bir ayrıntıyı da kendi eliyle dünya ile paylaşmış oldu. O da Suriye’de devlet eliyle katledilen hunharca işkenceden geçirilen televizyonlarda sorgulanan sivillerin varlığıdır…

Resmi rakamlara göre Suriye’de 7 ayda öldürülen 3600 sivilden 225’ni çocuklar oluşturuyor.

Hukukçu Nebil Halebî‘nin el-Cezire’ye yaptığı açıklamada da açıkça belirttiği gibi halen Suriye Muhaberatı’nın elinde bulunan Zeyneb Husnî’nin güvenliğinden, adını bilmediğimiz katledilen genç kızdan, Husni ailesinin halen kayıp olan erkek fertlerinden, ve diğer katledilen çocuklardan, tecavüz edilen kadınlardan Suriye devleti sorumludur.

http://www.youtube.com/watch?v=RMgXiNL3EU8&feature=player_embedded

Suriye TV’sinden "evden kaçtım" dedirtilen Zeyneb’in ne tesadüftür ki erkek akrabaları halen muhalif gösterilere katıldıkları için kayıplar. Muhaliflerin hemfikir olduğu diğer husus ise Zeyneb Husni’nin de bu itibarsızlaştırma oyunu için "evden kaçırıldığı" yönünde.

Kendi itibarını savunmasız sivillere işkence yaparak, barışçıl göstericilerin üzerine yaylım ateşi açarak zaten ortadan kaldıran bir devletin komplo girişimini yeni bir trajedi-komedi olarak değerlendiriliyor.

Cevap bekleyen sorular:

– Kızların Şebbihalar ve Muhaberat tarafından kaçırıldığı böylesi karışık bir ortamda Müslüman bir genç kız neden evinden kaçsın?
– Bu açıklamanın itiraf ettirilmesi ne kadar inandırıcı?
– Zeyneb diye ailesine naaşı teslim eden devlet neden aynı kişinin yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor?
– Husnî Ailesinin diğer fertleri nerede?
– Hunharca katledilen faili belli kendisi meçhul kurban kimdir?
-Dünya bu oyun vesilesiyle tekrar gündeme gelen katledilen, tecavüze uğrayan ya da kaybedilen kadınlar, çocuklar ve diğer siviller hakkında Suriye devletine karşı neden suskun?

HAKSÖZHABER