Yunanistan Rahat Durmuyor!

Olaylar
Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’ne 4,5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları’na bugün 07.30 sıralarında Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından 16 balıkçı teknesiyle gelen 2 Yunan sahil güve...
EMOJİLE

Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’ne 4,5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları’na bugün 07.30 sıralarında Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından 16 balıkçı teknesiyle gelen 2 Yunan sahil güvenlik botunun Türk Karasuları’na girmesi kısa süreli kovalamacaya neden oldu.

Yunan botlarınan birinin yanına yaklaştıkları Türk balıkçılarına zarar verecek şekilde çevrelerinde manevralar yapması Turgutreis Limanı’nda konuşlu 11 no’lu Türk sahil güvenlik botunu harekete geçirdi. Bölgeye gelen Türk sahil güvenlik botu, Yunan balıkçıları ve Yunan sahil güvenlik botlarını Türk karasularından çıkardı. Türk balıkçılar da Çatal Ada, Topan Adası ve Çavuş Adası’na yakınlarına gelerek avlanmaya devam etti.

SAVAŞ SON ANDA ÖNLENMİŞTİ

Ege Denizi’nde bulunan Kardak kayalıkları 1995 yılında Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getirmişti. Türk bandıralı bir geminin karaya oturmasının ardından bölgenin kendisine ait olduğunu savunan Yunan askerleri, kayalıklara çıkarak bayrak dikmişti. Bunun üzerine Türk SAT ve SAS komandoları, bölgeye giderek Kardak’ın yakınlarındaki başka bir adaya bayrak dikmişti. ABD ve NATO’nun devreye girmesiyle kriz savaşa dönüşmeden son anda çözülmüştü.