Hama Katliamı Tekerrür Ediyor

Olaylar
Suriye muhalefetinin Hama kentinin medya sorumlusu ve Genel Devrim Konseyi üyesi Semih El Hamavi, 30. yılında Hama katliamının oğul Esad tarafından tekrarlandığını söyledi. Ellerindeki verilere göre, ...
EMOJİLE

Suriye muhalefetinin Hama kentinin medya sorumlusu ve Genel Devrim Konseyi üyesi Semih El Hamavi, 30. yılında Hama katliamının oğul Esad tarafından tekrarlandığını söyledi.

Ellerindeki verilere göre, Hama’da isyan günlerinde düzenlenen operasyonlarda 100 binden fazla kişinin tutuklandığını ve bir o kadar insanın da evsiz kaldığını kaydeden El Hamavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Şimdi bu olay 30. yılında da tekrar ediliyor. Bu kez oğul Esad, Mahir Esad vasıtasıyla tüm kentlerde büyük katliamlar yapıyor. Bu günlerde günlük ölü sayısı 100’ü geçiyor. Dünya ve Arap ülkeleri Suriye’de şu anda olan katliamları izlemekle yetiniyor" ifadelerini kullandı.

Harmuş idam edilmedi

AA muhabirinin internet üzerinden görüştüğü El Hamavi, Yarbay Hüseyin Harmuş’un idam edilmediğini, ordudan ayrılmak isteyen subaylara gözdağı vermek için idam edildiği iddiasının ortaya atıldığını söyledi.

AA