ABD ve İsrail şoka girdi

Olaylar
Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, ”Tüm dünya, İsrail vatandaşlarına ve İsrail Savunma Kuvvetleri’ne karşı yalan propaganda, iftira ve zehirle dolu konuşmayı izledi. Ba...
EMOJİLE

Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, ”Tüm dünya, İsrail vatandaşlarına ve İsrail Savunma Kuvvetleri’ne karşı yalan propaganda, iftira ve zehirle dolu konuşmayı izledi. Barış isteyen biri böyle bir şekilde konuşmamalı” denildi.

İSRAİL: "HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK"
Oylamanın sonucunun açıklanmasının ardından gelen ikinci açıklamada ise, ”Bu anlamsız karar, hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun çok açık bir şekilde belirttiği gibi İsrail vatandaşlarının güvenliği garanti altına alınmadıkça Filistin devleti kurulmayacak" denildi.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail devlet radyosuna verdiği demeçte, ”Ebu Mazen (Mahmud Abbas) barış yapmakla ilgilenmediğini bir kez daha kanıtladı” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon da radyoya yaptığı açıklamada, İsrail’in artık çıkarlarına göre hareket edeceğini ifade etti.

ABD: TALİHSİZ KARAR
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Rice, kararın barış sürecinde büyük bir engel oluşturacağını savundu. ABD Dışişleri Bakanı Clinton, oylamanın barış sürecini zedeleyecek talihsiz bir karar olduğunu belirtti.

Haber 7