“Suriyeliler ağaç yaprakları yiyerek yaşıyorlar!”

Olaylar
İstanbul’da da grevi başlatan Suriyeliler MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdiler. Açıklamada ilk olarak konuşan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Beyh...
EMOJİLE

İstanbul’da da grevi başlatan Suriyeliler MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Açıklamada ilk olarak konuşan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Beyhan, Suriye’de yaşanan drama dünya kamuoyunun önemli bir kısmının sessiz kaldığını, özellikle son zamanlarda Suriye’de yaşananların vicdanları sızlattığını belirtti.

Daha sonra İstanbul’da grevi başlatanlardan Suriyeli Abdullah Dıravi, Suriye’de özellikle Humus, Azamiye, Dariyye, Ğuta eş-Şarkiyye, Hacer-ül Esved ve güney Şam bölgelerinde Suriye rejimi tarafından aç bırakılarak ölüme terk edilen insanlar için açlık grevine başladıklarını ifade etti. Dıravi; “Esed rejimi savaş ahlakını bilmiyor ve kendi halkına bu zulmü uyguluyor. İnsanlar 1 yıldır yemek yemiyor. Ağaç yaprakları ve yerden buldukları şeylerle hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Esed rejimi, Rusya ve İran’ın desteğiyle yaptığı bu savaşta başarısız oldu. O yüzden bunun intikamını alırcasına halkını yok etmeye çalışıyor. Biz gönüllü açlık grevini zorunlu baskıyı ortadan kaldırmak için yapıyoruz. Suriye’de zulüm gören ve sabreden insanların durumunu tüm dünyaya bildirmek için açlık grevindeyiz” dedi. Abdullah Dıravi konuşmasının sonunda yetkililerden gıda ve ilaç yardımının içeri girmesini sağlamalarını ve yok etme siyasetini sona erdirmelerini istedi.

Daha sonra konuşan Dr. Muhammed Ubeyd ise Suriye’de yaşanan insani durumun siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Şam’ın kırsalında 1,5 milyon insan açlıkla boğuşuyor. Humus’ta 489 aile ölümle pençeleşiyor. Çeşitli zamanlarda uluslararası örgütler yardım götürmeyi denediler ama rejim müsaade etmedi. Ayrıca uluslararası örgütlerin Suriye konusunda ikiyüzlü olduğunu düşünüyoruz. Suriye’deki dramı sona erdirmek gibi bir niyetleri yok, sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar”.

Son olarak Samer Al-Salih söz alarak 4 Kasım’da Türkiye, Almanya, İsveç, Fransa, İngiltere ve İsviçre’nin de içinde bulunduğu birçok ülkede başlayan açlık grevine İstanbul’dan 20 kişinin katıldığını belirtti. Al-Salih, açlık grevini uygun bir yerde çadır kurup sürdürebilmeleri için İstanbul Valiliği ve Emniyete başvuruda bulunduklarını, amaçlarına ulaşana kadar greve devam edeceklerini söyledi.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ile son buldu.