Mısır’da eylemciler sokağa döküldü!

Olaylar
Mısır’ın başkenti Kahire’nin merkezindeki Talat Harb Meydanı’nda toplanan 6 Nisan Hareketi’ne üye çok sayıda genç, Şura Meclisi olaylarında gözaltına alınan arkadaşlarının resi...
EMOJİLE

Mısır’ın başkenti Kahire’nin merkezindeki Talat Harb Meydanı’nda toplanan 6 Nisan Hareketi’ne üye çok sayıda genç, Şura Meclisi olaylarında gözaltına alınan arkadaşlarının resimlerini taşıyarak, “devrim geliyor”, “bütün mahkumlara özgürlük” ve “askeri yönetim, özgürlük aramızda sen neredesin” sloganları attı.

AA muhabirine konuşan hareket üyelerinden Hatim Zehran, “Bu gösteriyi sadece hareketin kurucusu Ahmed Mahir’in serbest bırakılması için değil, aynı zamanda yeni gösteri yasasına karşı çıktığımız için de düzenledik” ifadesini kullandı.

Göstericiler, İttihadiye Sarayı olaylarının yıldönümü olan 5 Aralık Perşembe günü protesto gösterileri düzenleme çağrısında da bulundu.

Mısır Başsavcılığı, geçen hafta Şura Meclisi önünde sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına tepki için düzenlenen gösteri sırasında aralarında  6 Nisan Hareketi lideri Ahmed Mahir’in de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Başsavcılık, daha sonra “gösteri yasasını ihlal ve izinsiz gösteri düzenlenmesine teşvik” suçlamasıyla başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar Mahir’in 24 saat gözaltında tutulmasına karar vermişti.

AA