Ukrayna adım adım bölünüyor

Olaylar
Ülkenin bir başka doğu kenti Harkov’dan da bağımsızlık talebi geldi. CNN Türk’te yer alan habere göre, göstericiler valilik binasını ele geçirdi, Harkov Halk Cumhuriyeti’nin kurulduğunu il...
EMOJİLE

Ülkenin bir başka doğu kenti Harkov’dan da bağımsızlık talebi geldi. CNN Türk’te yer alan habere göre, göstericiler valilik binasını ele geçirdi, Harkov Halk Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ilan etti, eski Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in bunu onaylamasını istedi.

Ülkenin doğusundaki Lugansk’ta da Rus yanlıları sokaklardaydı. Kimliği belirsiz kişilerin güvenlik binasını ele geçirerek cephanelikteki silahları aldığı belirtildi. Harkiv’de ise göstericilerin hükümet binasını ele geçirdiği ancak güvenlik güçlerince dışarı çıkartıldıkları bildirildi.

Geçici Cumhurbaşkanı Turçinov, Rusya sınırındaki askeri tedbirlerin artırıldığını belirtti, Moskova’nın Kırım’da yapılanın aynısının ülkenin doğusunda da gerçekleştirmek istediğini vurguladı.

Turçinov, Rusya’nın 25 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine engel olmayı amaçladığını savundu. Başbakan Yatsenyuk da, doğuda yaşanan olayların Rusya’nın Ukrayna’yı bölme ve bölgeye asker sokma planının bir parçası olduğunu öne sürdü.