IŞİD’ten Palmira’da katliam: 400 ölü

Olaylar
Suriye’nin resmi haber kanalına göre örgütün öldürdüğü 400 kişinin çoğu kadın ve çocuk. Haber, bölgedeki görgü tanıklarının ifadesine dayandırılıyor.  Reuters haber ajansı da Suriyeli muhal...
EMOJİLE

Suriye’nin resmi haber kanalına göre örgütün öldürdüğü 400 kişinin çoğu kadın ve çocuk. Haber, bölgedeki görgü tanıklarının ifadesine dayandırılıyor.  Reuters haber ajansı da Suriyeli muhalif aktivistlerin sosyal medya hesaplarından yüzlerce cesedin kentin sokaklarına saçıldığına dair ifadelerini duyurdu. Palmira Medya Merkezi’nden Nasır isimli aktivist ise Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada öldürülenlerin çoğununun IŞİD’in eline geçen rejim askeri olduğunu söylerken, “Kadın ve erkeklerin de dahil olduğu Şebihalar da hedef alındı” dedi. IŞİD’e yakın bir Facebook sayfasında ise örgütün Palimira’yı elke geçirdikten sonra 20 Suriye askerini yakaladığı iddiası yer aldı. 

Aljazeera2nin haberine göre Suriye Ordusu ise antik kenti IŞİD’den geri almak için kent civarında hazırlık yapmaya başladı. Palmira’nın bağlı olduğu Hums viyatenin valisi Talal Barazi, AP’ye yaptyığı açıklamada rejime bağlı güçlerin Pamira yakınlarındaki Cizl bölgesinde IŞİD’le çatışmalara başladığını söyledi.  Barazi, “Planlar hazır ama askeri harekatın ne zaman başlayacağını henüz bilmiyoruz” dedi. 

Roma İmparatorluğu döneminden kalma ve geçmişi 4’ncü yüzyıla dayanan Palmira antik kenti geçen çarşamba günü IŞİD’in kontrolüne geçmişti.

Humus’un doğusunda kalan Palmira kenti, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası listesinde.