Londra’da Hasidik Yahudi kadınlara şoförlük yasak

Olaylar
İngiltere’nin Hasidik Belz mezhebi lideri Yissachar Dov Rokeach, mezheplerinde geleneksel kurallara aykırı olduğunu söyleyerek, cemaate bağlı kadınlara, araç kullanmalarını yasaklayan bir mektup...
EMOJİLE

İngiltere’nin Hasidik Belz mezhebi lideri Yissachar Dov Rokeach, mezheplerinde geleneksel kurallara aykırı olduğunu söyleyerek, cemaate bağlı kadınlara, araç kullanmalarını yasaklayan bir mektup gönderdi.

Jewish Chronicle gazetesinin haberine göre, mektupta, cemaatin okullarına, öğrencilerin annelerinin arabayla girmesine izin vermeyeceklerini de söyledi.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre mektupta, son günlerde Yahudi anne sürücü sayısındaki artışın bu karara yol açtığı ve öğrenci aileleri arasında büyük bir kızgınlık doğurduğuna yönelik bir vurgu da yer aldı

Kuzey Londra’da merkezli Belz topluluğu kızlar ve erkekler için iki ayrı okul yönetiyor.

Londra Daily Mail gazetesi ise Belz mezhebinin kararının İngilizler tarafından tepki gördüğünü ‘Londra’nın merkezini Suudi Arabistan’a benzetmeye çalışıyorlar’ dendiğini yazdı.

Ortodoks bir Musevi mezhebi olan Hasidilikte, kökenleri 14. yüzyıla dayanan Belz mezhebi önemli bir yere sahip . Erkekler siyah takım elbise, içine giydikleri beyaz gömlek ve başlarındaki fötr sapka ile lüle saçlarıyla tanınıyor.

Hasidik Yahudileri Kimdir?