Almanya demokrasiyi 8 milyar euroya sattı

Olaylar
Anlaşmanın imzalamasından bir süre sonra Alman polisler tarafından yasal gerekçesi olmamasına ağmen Berlin’de apar topar gözaltına alınan ve darbe karşıtlığıyla bilinen Mansur’un hukuksal ...
EMOJİLE

Anlaşmanın imzalamasından bir süre sonra Alman polisler tarafından yasal gerekçesi olmamasına ağmen Berlin’de apar topar gözaltına alınan ve darbe karşıtlığıyla bilinen Mansur’un hukuksal açıdan tutuklu kalmasını gerektiren herhangi bir durum söz konusu olmadığını belirten avukatı Fazlı Altın, “Olayın siyasi boyutu ağır basıyor.

CAN GÜVENLİĞİ RİSKİ

Uluslararası ceza kanunlarına, yasalara göre, eğer teslim edileceği ülkede can güvenliği temin edilmiyorsa, yani idam edilebilecek ya da hapishanede işkenceye uğratılacaksa o zaman yasalar teslimini mani teşkil ediyor. Suçluların teslimatı konusunda devletler arasında, uluslararası anlaşmalar olabiliyor. Ancak Almanya ile Mısır arasında öyle bir anlaşma yok. Her devletin bu noktada kendi uygulaması var. Almanya, böyle bir anlaşma olsun ya da olmasın böyle bir talep geldiği zaman konuyu değerlendirmeye alıyor. O anlaşmanın olup olmamasına bakmıyorlar” ifadelerini kullandı. Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler üyesi birçok kişi hakkında idam kararı aldıran cunta lideri Abdulfettah es-Sisi’nin Almanya ziyaretinin ardından Ahmed Mansur’un Alman polislerce tutuklanması dikkat çekti.