Asya’da kadınlar erkeklerden daha az kazanıyor

Olaylar
BM Kadın Örgütü yöneticilerinden Phumzile Mlambo-Ngcuka, kadınların küresel boyutta erkeklerden yüzde 24, Asya’da yaklaşık yüzde 30 oranında daha az maaş aldıklarını ifade ederek, kadı...
EMOJİLE

BM Kadın Örgütü yöneticilerinden Phumzile Mlambo-Ngcuka, kadınların küresel boyutta erkeklerden yüzde 24, Asya’da yaklaşık yüzde 30 oranında daha az maaş aldıklarını ifade ederek, kadınlarla erkeklere eşit ücret ödenmesi için büyük bir kampanya yürüttüklerini söyledi.

Phumzile Mlambo-Ngcuka, BM Kadın Örgütü’nün, bu meseleyi devlet başkanlarının ve özel sektörün gündemine getireceğini belirtti.

Mlambo-Ngcuka, tahminlerin, istihdamda cinsiyet eşitsizliğinin, sadece Asya’da yıllık 45 milyar dolara mal olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, erkeklerin yüzde 19’una nazaran iş gücünün dışında kalan ve yaşları çalışmaya uygun kadınların oranının yüzde 45 olduğuna dikkati çekti. 

Phumzile Mlambo-Ngcuka, kadın istihdamıyla erkek istihdam oranlarının eşitlenmesi halinde kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasılanın, Güneydoğu Asya’da yüzde 19, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yüzde 27 oranında artacağını ifade etti.