Temer’den darbe itirafı: Rousseff’in neoliberal programlara karşı olduğu için…

Olaylar
Brezilya’da ‘ABD darbesi’ olarak nitelendirilen bir süreçle iktidara gelen Michel Temer, devrik lider Rousseff’in neoliberalizme karşı çıktığı için iktidardan alındığını açıkla...
EMOJİLE

Brezilya’da ‘ABD darbesi’ olarak nitelendirilen bir süreçle iktidara gelen Michel Temer, devrik lider Rousseff’in neoliberalizme karşı çıktığı için iktidardan alındığını açıkladı.

İngilizce yayın yapan Telesurtv.net’in haberine göre, işadamlarına bir toplantı sırasında konuşan Temer, devrik lider Rousseff’in neoliberal programlara parti olarak karşı gelmenin bedelini ödediğini söyledi.

Rousseff liderliğindeki bütçe uygulamalarında herhangi bir sıkıntı olmadığına dikkat çeken Temer, geçmişte bir takım neoliberal politikalar da tavsiye ettiğini de vurguladı.

DARBEYE TEPKİ VERİLMİŞTİ

Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki bir araya gelen binlerce gösterici, Senato’nun kararıyla görevinden uzaklaştırılan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yerine gelen geçici başkan Michel Temer hükümetini protesto etmişti. Ancak Temer karşıtı gösteriler polis tarafından engellenmişti.

“Darbe” iddialarını reddeden Temer, Rousseff’e hitaben “Darbeci sensin. Anayasayı ihlal eden sensin.” ifadesini kullanmıştı.

Temer, Rousseff’in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak.

ABD MUHİBBİ TEMER, AYNI ZAMANDA ABD MUHBİRİ DE

Wikileaks’in sızdırdığı notlara göre, geçici Devlet Başkanı Temer, 2006 yılındaki seçimler öncesinde ABD diplomatlarına düzenli olarak bilgi verdiği ortaya çıkmıştı. Wikileaks’in ‘ABD Elçiliğinin Muhbiri’ olarak tanımladığı Temer’in ismi ABD’nin Sao Paolo’daki büyükelçiliğinden Washington’a geçilen 11 Ocak ve 21 Haziran 2006 tarihli notlarda geçiyordu.-Dünya bülteni