Milyonlarca Amerikalı’nın işini kaybetmesi ve mortgage kredisi ödenmediği için binlerce konuta haciz gelmesi, TV kanallarını da hareket geçirdi. Krizin etkilerini bir anlamda unutmak için televizyonlarının karşısına geçen Amerikalılar, dizilerden komedi ve reality şovlara kadar birçok programda, ekonomik krizin kendi günlük yaşamlarındaki rolünü izlemeye başladı.
ABD’nin en çok izlenen çizgi film dizisinde ‘The Simpsons’ (Simpsonlar), ekonomik krizin kurbanı olurken, mortgage taksitini ödeyemeyince ailenini yaşadığı eve haciz geldi. Karnaval eğlencesi sonrası gelen icra yüzünden sokakta kalan ve evleri açık arttırmaya giden Simpsonlar’ın evini sevimsiz komşuları Ned Flanders alıp yine kendilerine kiraladı. Simsonlar dışında, ’E.R.’ ile ’Law and Order’ dizilerinde de son bölümlerde ekonomik kriz işlendi. ’Wisteria Lane’ dizisinde ise Susan Mayer, günde 16 ssat çalıyan bir tesisatçı olan eski kocasına yardım etmek için part-time bir işe girmek zorunda kaldı.
Aynı şekilde beğeniyle izlenen ’Desperate Housewives’, ’Ugly Betty’ ve ’30 Rock’ dizilerinde de ekonomik krizin etkilerine yer verildi. Fox kanalında yayınlanan ’Lie To Me’ adlı dizinin son bölümlerinde ise 50 milyar dolar ile tarihin en büyük yolsuzluğuna gerçekleştiren Bernard Madoff’a benzeyen bir karakter yaratıldı. Bu karakter, ’Ponzi Oyunu’ yöntemiyle insanlardan para topluyor. CBS kanalındaki ’Flaspoint’ dizisinin yeni bölümünde ise 22 milyon dolar prim alan bir mortgage şirketininin üst yöneticisi, aldıkları konut kredilerini ödeyemen üç kişi tarafından rehin alındı. Yıllardır beğeniyle izlenen dizilerde kriz işlenirken,, ana teması ekonomik krizin insanlar üzerindeki etkisi olan yeni dizilerin de vizyona girmeye hazırlanıyor. ’Two-Dollar Beer’ adlı yeni bir dizide ABD’nin otomotiv başkenti Detroit’te krizi yaşayan işçilerin dramı anlatılıyor. ABC kanalında yayınlanacak olan ’Canned’ adlı bir diğer dizede de yatırım bankasında çalışan 20 arkadaşın işten çıkarıldıktan yaşam mücadelelerine yer verilecek.