‘Ünzile Kaç Koyun Ediyor?’

Dünya Hali
Çorum‘un Sungurlu ilçesinde yaşanan bir olay ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. 12 yaşındaki bir kız, önce 4 inek, sonra da 10 bin TL karşılığında iki kişiyle evlendirildi. Babasından şid...
EMOJİLE

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde yaşanan bir olay ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. 12 yaşındaki bir kız, önce 4 inek, sonra da 10 bin TL karşılığında iki kişiyle evlendirildi. Babasından şiddet gördüğü iddia edilen ve karnındaki bebeği ölen kızın dramı filmlere konu olacak cinsten.

Sungurlu’ya bağlı Kurbağalı Köyü’nde yaşayan üç çocuk babası Şükrü A., geçtiğimiz yıl haziran ayında 4 inek karşılığında 12 yaşındaki kızı K.A.’nın Ankara‘da inşaat işçisi olarak çalışan 28 yaşındaki Kamber B. ile birlikte yaşamasına izin verdi. Kamber B. ile Ankara’ya giden K.A., bu şahıstan hamile kaldı. Aralık ayında ise Kamber B. ile anlaşamayan K.A., babasının Kurbağalı Köyü‘ndeki evine geri döndü. Olaya tepki gösteren baba Şükrü A., zaman zaman kızına dayak attı. 28 Aralık tarihinde fenalaşan K.A., Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenede K.A.’nın karnındaki bebeğin öldüğü tespit edilerek bebek alındı.

Ocak ayı başında ise K.A. ile daha önceden tanışan ve ilçe merkezinde garsonluk yapan 20 yaşındaki Gökhan T., Kurbağalı Köyü’ne gelerek K.A.’yı babasından istedi. Baba Şükrü A., 10 bin TL başlık parası istedi. Başlık parasının 3 bin TL’sini veren Gökhan T, genç kızla birlikte Sungurlu’ya geldi. Gökhan T.’nin başlık parasının geri kalan kısmını ödeyememesi nedeniyle baba Şükrü A. Sungurlu’ya geldi. Şükrü A. ile Gökhan T’nin başlık parası nedeniyle başlayan tartışmaları kavgaya dönüşünce, polis iki şahsı gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda Gökhan T.’nin her şeyi anlatmasının üzerine olay ortaya çıktı.

Olayın sorumluları göz altına alınırken, yasaklanmasına rağmen Anadolu’da devam eden küçük yaşta evlilk ve başlık parası gibi geleneklerin ne zaman sona ereceği merak konusu.