Fener’in Melekleri Hız Kesmedi

Dünya Hali
Hafta arası tarihi bir başarıya imza atan Sarı Melekler’e yorgunluk vız geldi. Ayaklarının tozuyla çıktıkları maçta, Türkiye’deki en büyük rakiplerinden Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Teleko...
EMOJİLE

Hafta arası tarihi bir başarıya imza atan Sarı Melekler’e yorgunluk vız geldi. Ayaklarının tozuyla çıktıkları maçta, Türkiye’deki en büyük rakiplerinden Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’u 4 sette devirdiler.

 

FENERBAHÇE ACIBADEM, Aroma Kadınlar Voleybol Ligi’nde de Dünya Şampiyonu gibi oynadı ve Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’u 3-1 yenip rakibine ilk yenilgiyi aldırdı. Salı günü kazandıkları tarihi başarıdan 3 gün sonra zorlu maça çıkan sarı lacivertlilerin antrenörü Ze Roberto, yabancı tercihlerinde Fürst ve Fofao’yu tribünde bırakıp Katar’da çok az dakika verdiği Naz ile oynayarak takıma direnç kazandırdı.

 

Kalite düşüktü

 

İlk iki set çekişmeli gibi görünse de oyunun kalitesi böylesine bir maç için çok düşüktü. Her iki takım da uzun servisleri birbirlerinin önemli hücum silahlarının üzerine yığarak oyundan düşürmeyi yeğledi. F.Bahçe Acıbadem’in ünlü hocası Ze Roberto ilk iki setin 20’li sayılarının başında 4-5 sayı geriye düştüğü anlarda aldığı molalarla takımını uyandırıp bu setleri çevirmesini bildi.

 

Kaybettiği ilk iki setten sonra maça çok asılan, servis-manşet-blok organizasyonunu düzelten ve Glinka’nın 4 numara atakları ile 10 sayılık farkı set sonuna kadar taşıyan Güneş Sigorta, 5 blok sayısı ile oynayan Poljak’ın 2 numaraya kayarak yaptığı tek ayak hucumlarıyla oyuna ortak oldu.

 

Uzun servislerle

 

Ancak 4. sete yine uzun servislerle başlayan Sarı Melekler gerçek kimliklerine dönünce Sokolova, Osmokroviç ve Skowronska devreye girip 15 sayıya karşı kaybettikleri setten sonra yine 15 sayıya karşı seti aldılar.

Maç boyunca F.Bahçe Acıbadem servisten 4, ataktan 51, bloktan 8 sayı yaparken, Güneş Sigorta servisten 6, ataktan 48, bloktan 13 sayı buldu.

 

M.Ali Aydınlar’a teşekkür ödülü

 

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Katar’da Dünya Kulüpler Şampiyonu olan Fenerbahçe Acıbadem Kadın Voleybol Takımı sponsoru Mehmet Ali Aydınlar’a, bu başarıdaki katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Fenerbahçe Kulübü’ne verilen ödülü ise voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay aldı.

 

SALON: Burhan Felek

HAKEMLER: Serdar Nişancıoğlu (**), Ebru Meriçkan (***)

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA T.T: Nikoliç (***) 11, Bahar (**) 12, Gözde (**) 11, Glinka (***) 16, Poljak (***) 13, Özge (**) 2 (Gizem-libero **, Nilay *, Güldeniz * 2, Seray *, Bahanur *)

F.BAHÇE ACIBADEM: Naz (***) 1, Sokolova (***) 16, Ergül (**) 1, Skowronska (***) 18, Osmokroviç (***) 17, Eda (***) 9 (Nihan-libero **, Çiğdem ** 1)

SETLER: 23/25, 24/26, 25/15, 15/25 SÜRE: 103 dakika (27-29-23-24)

 

Hürriyet