Dizilerde İkinci Baharlarını Yaşıyorlar

Dünya Hali
Melis D. Çalapkulu’nun haberi   Her gün milyonlarca kişiyi beyaz camın karşısına hapseden yerli diziler, bir yandan bizi yepyeni yüzlerle de tanıştırıyor. Son dönemde reytingleri yüksek diz...
EMOJİLE

Melis D. Çalapkulu’nun haberi

 

Her gün milyonlarca kişiyi beyaz camın karşısına hapseden yerli diziler, bir yandan bizi yepyeni yüzlerle de tanıştırıyor. Son dönemde reytingleri yüksek dizilerde başarılı performanslarıyla dikkat çeken beş kadını mercek altına aldık…

 

ZEYNEP KÖSE (Genç Selma)

YAŞI: 26.

EĞİTİMİ: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu.

ROLÜ: Ezel dizisinde iki güçlü erkeğin aşkı arasında kalan assolist Selma Hünel’in gençliğini canlandırıyor.

TECRÜBESİ: Kader, Hatırla Sevgili, Derdest, Melekler Korusun gibi dizilerin yanı sıra çeşitli reklam filmlerinde rol aldı.

DİĞER: Şu sıralar Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda, Küheylan adlı müzikale hazırlanıyor.

 

ESRA DERMANCIOĞLU (Mukaddes)

YAŞI: 43.

EĞİTİMİ: Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda ve Franklin College of Switzerland’da sanat tarihi eğitimi aldı. Ayrıca oyuncu koçu Laçin Ceylan’le çalıştı. Yurtdışında çeşitli workshop’lara katıldı.

ROLÜ: Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde Fatmagül’ün haset yengesi Mukaddes’i canlandırıyor.

TECRÜBESİ: Sen Harikasın, Avrupa Yakası gibi dizilerde rol aldı.

DİĞER: İtalyanca, Fransızca, İngilizce biliyor.

 

WILMA ELLES (Caroline)

YAŞI: 26. Köln doğumlu.

EĞİTİMİ: Köln’deki Theaterschule Celan Arturo Schauspielschule’dan mezun.

ROLÜ: Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde, Ali Kaptan’ı baştan çıkarıp ailesine sırt çevirmesine neden olan fettan Carolin.

TECRÜBESİ: Almanya’da çeşitli tiyatro oyunları ve dizi filmlerde yer almasının yanı sıra 2008 tarihli Türk Usulü adlı filmde başrol oynadı.

DİĞER: Türkçe dahil altı dil biliyor.

 

MERYEM SAHRA USERLİ (Hürrem)

YAŞI: 28. Almanya doğumlu.

EĞİTİMİ: Hamburg’da, Frese Oyunculuk Stüdyosu’nda eğitim aldı. Oyunculuk konusunda özel dersler aldı, tiyatro ve oyunculuk atölyelerine katıldı.

ROLÜ: Muhteşem Yüzyıl dizisinde, Sultan Süleyman’ı kendine âşık eden Hürrem Sultan’ı canlandırıyor.

TECRÜBESİ: Almanya’da pek çok tiyatro oyununda, televizyon dizisinde ve kısa ve metraj filmde rol aldı. 2010 Altın Portakal Film Festivali’nde, onun da rol aldığı Dönüşü Olmayan Yolculuk filmi, ‘Kısa Film Övgüye Değer Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

DİĞER: İngilizce, Türkçe ve Almanca biliyor.

 

HATİCE ŞENDİL (Gülhayat)

YAŞI: 27.

EĞİTİMİ: İşletme mezunu

ROLÜ: Karadağlar dizisinde, intikam için hem baba hem de oğluyla birlikte olan Gülhayat karakterini canlandırıyor.

TECRÜBESİ: Yeni Hayat, Eylül, Fesupanallah, İki Yabancı, Yaban Gülü, Kurtlar Vadisi gibi dizilerde rol aldı.

DİĞER: 2001’de Miss Turkey yarışmasında ikinci, Miss Europe yarışmasında üçüncü oldu ve mankenlik yaptı.

 

İkinci baharını yaşayanlar

 

TUNCEL KURTİZ

Tuncel Kurtiz, 1959’da Dormen Tiyatrosu’nda başladığı ve yurtdışında büyük başarılar elde ederek sürdürdüğü oyunculuk mesleğinde ‘usta’ unvanına sahip oyunculardan. Keşanlı Ali Destanı, Yolcu, Martı gibi çeşitli tiyatro oyunlarında yer alan oyuncu, sinemada oynadığı rollerle çok sayıda ödül kazandı. Bu ödüllerden en dikkat çekici olanı; Hiuch HaGdi filmi ile 1986’da Berlin Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında kazandığı ‘Altın Ayı Ödülü’. Yaptığı onca çalışmaya rağmen, Tuncel Kurtiz’in, deyim yerindeyse 7’den 77’ye herkes tarafından tanınması ise, reyting rekorları kıran Ezel dizisiyle gerçekleşti. Etkileyici ses tonu ve oyunculuğuyla seyirciyi büyüleyen Kurtiz, rolüyle bütünleşip bir fenomene dönüştü.

 

TOMRİS İNCER

Tiyatronun önde gelen oyuncularından Tomris İncer; Mikado’nun Çöpleri, Ölümsüz Öykü gibi tiyatro oyunlarının yanı sıra Çamur ve Gönlümdeki Köşk Olmasa gibi önemli filmlerde oynadı. ‘Afife Jale Ödülleri’nden ‘Altın Koza’ya pek çok ödüle sahip olan İncer, 2003’te Bir İstanbul Masalı ile TV seyircisinin dikkatini çekti. Ekrandaki başarısını Binbir Gece dizisiyle perçinleyen İncer, Aşk ve Ceza’daki rolüyle ekranlarda, Tehlikeli İlişkiler tiyatro oyunuyla da sahnede harikalar yaratıyor.

 

DENİZ TÜRKALİ

Özellikle oynadığı tek kişilik tiyatro oyunlarıyla dikkat çeken Deniz Türkali; Her Şey Satılık, Kutsal Aile ve Evita gibi pek çok önemli oyunda yer aldı. Uzun yıllar protest şarkılar söyleyen ve Şehvet adlı bir albümü de bulunan Türkali için her zaman tiyatro ön planda oldu. Gece, Melek ve Bizim Çocuklar filmi başta olmak üzere, ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu sinemada da kanıtlamış olan oyuncu, Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde çıkarları için her şeyi yapan ailesini sorgulayıp onları eleştiren zengin ama iyi ‘Perihan’ rolünü canlandırıyor.

 

SELÇUK YÖNTEM

Selçuk Yöntem, tiyatro seyircisinin uzun yıllardır ilgiyle takip ettiği bir oyuncu. Tiyatro hayatı, 1977 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda başlayan Yöntem, Peynirli Yumurta, Deli Dumrul, Gece Mevsimi gibi önemli oyunlarda oynadı. Aynı zamanda dört tiyatro oyununu da yönetmiş olan Yöntem, bol ödüllü bir oyuncu. Televizyon seyircisi ise onu Süper Baba dizisiyle tanıdı. Bu diziden sonra Üzgünüm Leyla, Şaşıfelek Çıkmazı gibi çok sayıda dizi ve sinema filminde rol alan Selçuk Yöntem, Aşk-ı Memnu dizisindeki Adnan Ziyagil rolüyle en çok konuşulan oyunculardan biri oldu.

 

SUMRU YAVRUCUK

Macbeth, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz gibi klasik eserlerle dolu tiyatro yaşantısına, Kadınlardan Konuşalım ve Leenane’in Güzellik Kraliçesi oyunlarıyla ‘Afife Jale Ödülü’ gibi prestijli ödülleri de ekleyen Sumru Yavrucuk, televizyondaki en büyük çıkışını, Yabancı Damat dizisiyle yakaladı. Ardından Sevgili Dünürüm ve Bahar Dalları dizilerinde oynayan Sumru Yavrucuk, Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde ‘Ebe Nine’ karakteriyle, Fatmagül’ün yaralarına şifa olmaya çalışıyor.

 

GÜVEN HOKNA

Susam Sokağı’ndaki ‘Manav Zehra Teyze’yi hatırlayanlar iyi bilir. Devlet Tiyatrosu oyuncusu Güven Hokna’nın televizyondaki ilk buluşması, çocuklarla oldu. Televizyon dünyasının uzun soluklu dizilerinden Ferhunde Hanımlar’da oynayan Güven Hokna, daha sonra Eşkıya filmiyle beyazperdede yer aldı. İkinci Bahar’da oynadığı ‘Neriman’ karakteriyle oyunculuğunun zirvesine çıkan Hokna, böylece herkes tarafından tanındı. Zerda ve Kumsaldaki İzler gibi dizilerde önemli rollerde oynadı. Son olarak kısa bir süre önce biten Yaprak Dökümü dizisinde yer alan Güven Hokna, çilekeş ‘Hayriye Hanım’ı canlandırıyordu.

 

Sabah