Dua Etmek Rahatlatıyor!

Dünya Hali
En sıkıntılı ve can sıkıcı durumlarda bile bazı insanların soğukkanlılıklarını nasıl koruyabildiğini hiç merak ettiniz mi? Belki de onların sırrı dua etmektir…  Ohio Eyalet Üniversitesi&rsq...
EMOJİLE

En sıkıntılı ve can sıkıcı durumlarda bile bazı insanların soğukkanlılıklarını nasıl koruyabildiğini hiç merak ettiniz mi? Belki de onların sırrı dua etmektir…

 Ohio Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar dua okumanın kişiyi rahatlattığını belirtiyor.

Söz konusu araştırma Kişilik ve Sosyal Psikoloji Bülteni dergisinde yayınlandı.

Uzmanlar bu durumun herhangi belirli bir dine özgü olmaksızın sadece olumsuz durumlarda pozitif hissetmeye çalışıp dua okumakla ilgili olduğunu vurguluyor. Yani hangi dine mensup olursanız olun, hatta ateist bile olsanız sinir krizi anlarında dua etmek kişiyi yatıştırıyor.

Bu aynı öfkelendiğinizde nefesinizi tutup 10’a kadar saymaya benziyor.

Araştırmacılar gönüllü kişilerin öfke seviyelerini ölçtükleri 3 farklı araştırma yaptı. Birinci testte uzmanlar katılımcıları stresli ve öfkeli bir duruma soktuktan sonra onlardan çok nadir bir kanser türüne yakalanmış bir hasta için dua etmelerini istedi.

Ne kadar öfkelendiklerini ölçtükten sonra uzmanlar dua etmesi istenen kişilerin istenmeyenlere oranla daha az seviyelerde seyrettiğini gördü.

Yani çok sıkıntılı bir durumdayken başkası için üzülmek ve onun problemlerine odaklanmak öfkenizi kontrol edebilmenizi sağlıyor.

Bunun sebebi ise sizi kızdıran etmeni kişisel olmaktan çıkarmanız ve negatif duyguları bastırmayı öğrenmeniz olarak gösteriliyor.

Haber365