Ölümü Kabullendiler

Dünya Hali
9’luk deprem ve ardından yaşanan tsunamide büyük hasar gören Fukuşima nükleer santralinde yaklaşık 300 personel, santralin reaktörlerinde erime yaşanmaması için haftalardır kendi hayatlarına pah...
EMOJİLE

9’luk deprem ve ardından yaşanan tsunamide büyük hasar gören Fukuşima nükleer santralinde yaklaşık 300 personel, santralin reaktörlerinde erime yaşanmaması için haftalardır kendi hayatlarına pahasına mücadele veriyor.

Yaptıkları büyük fedakarlık nedeniyle "Fukuşima Kamizakeleri" lakabı takılan İşçi ve mühendislerin yakınları, bu 300 kişinin "ölümü kabullendiğini" söyledi.

Reaktör soğutma çalışmalarına katılanlardan bir çalışanın annesi, personelin içinde bulundukları durumu kendi aralarında değerlendirdiklerini ve büyük olasılıkla öleceklerini bildiklerini belirtti.

Büyük üzüntü yaşayan anne, "Oğlum ve meslektaşları bu konuyu derinlemesine tartıştı ve gerekirse ölmeyi kabullendiler" dedi.

Teknisyen, asker ve itfaiyecilerden oluşan ve 50 kişilik gruplar halinde çalışan 300 personel normalin binlerce katı seviyede radyasyona maruz kalıyor.