Gazze’ye Özgürlük Haykırışını Susturdular

Dünya Hali
Hamas Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada, El Kaide yanlısı bir grup tarafından kaçırılan Filistin gönüllüsü "Viktor" adıyla bilinen İtalyan aktivist ve gazeteci ...
EMOJİLE

Hamas Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada, El Kaide yanlısı bir grup tarafından kaçırılan Filistin gönüllüsü "Viktor" adıyla bilinen İtalyan aktivist ve gazeteci "Vittorio Arrigoni"nin cesedi olduğunu tahmin ettikleri bir cesede ulaştıklarını açıkladı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…

Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Grubu üyesi İtalyan aktivisti kaçıran El Kaide yanlısı silahlı grup, yayımladığı bir videoyla kaçırdıkları İtalyan vatandaşı karşılığında, Hamas hükümeti tarafından tutuklanan lider ve üyelerinin 30 saat içinde serbest bırakılmasını talep etmişti.

Kendilerini "Muhammed İbn-i Mesleme Tugayları" olarak isimlendiren Grup, videoda, Hamas güvenlik güçleri tarafından, geçen Mart ayında tutuklanan Ebu El-Velid El Makdisi takma adlı Hişam Essayidni ve diğer üyelerinin tamamının serbest bırakılmasını istemişti.

Aşırı grup, sürenin dün sabah saat 11.00 itibarıyla başladığını açıklamıştı. Hamas güvenlik güçleri ise, İtalyan aktivisti bulmak için yoğun bir arama çalışması başlatmasına rağmen aktivisti sağ olarak bulamadıklarını ve üzüntü duyduklarını belirten açıklamada bulundu.

on5yirmi5.com