Einstein’ın Torunu ‘Meteliksiz’ Öldü

Dünya Hali
Evelyn Einstein, California’da 70 yaşında öldü. Hayatı boyunca, dünyanın en ünlü isimlerinden biri olan dedesinin varlığının bir bölümünü almak için mücadele veren Evelyn Einstein başarılı olama...
EMOJİLE

Evelyn Einstein, California’da 70 yaşında öldü. Hayatı boyunca, dünyanın en ünlü isimlerinden biri olan dedesinin varlığının bir bölümünü almak için mücadele veren Evelyn Einstein başarılı olamamıştı. Albert Einstein’ın tüm telif ve ürün-reklam gelirleri İsrail’deki Hebrew Üniversitesi’ne gidiyor.

Albert Einstein son olarak, Forbes Dergisi’nin “en çok kazanan ölüler” listesinde sekiz numarada yer almıştı. Evelyn Einstein yaklaşık beş dil konuşmasına, Berkeley’den Ortaçağ Edebiyatı master derecesi almasına rağmen, hayatı boyunca hep fırtınalarla boğuştu. 13 yıl kadar evli kaldığı eşinden boşanınca, hayatında istikrar sağlayamadı ve her tür işe girip çıktı. Öyle ki, Evelyn Einstein’ın, sokaklardaki arabaların içinde yattığı ve çöplüklerde yiyecek aradığı zamanlar bile oldu.

Princeton Üniversitesi’nden patolog Thomas Harvey, Albert Eienstein’ın beynine otopsi yaptıktan sonra bir parçasınıda torunu Evelyn’e vermeyi önermişti. Evelyn, bu teklifi geri çevirmişti. Evelyn Einstein, bir keresinde, “Erkekler beni ben olduğum için mi yoksa ismim ve ‘Bir Einstein’a sahip oldum demek’ için mi istiyorlar asla bilemedim” demişti. Evelyn Einstein, ölene kadar dedesinin parasının bir kısmını da olsa alabilmek için İsrail’deki üniversite ile mücadele etti. Einstein, “Aileye böyle davranmalarını anlayamıyorum” demişti. Evelyn, Albert Einstein’ın ilk eşinden olan iki oğlundan birinin kızıydı.

GAZETE HABERTÜRK