Emekliye, SGK’dan Kötü Haber!

Dünya Hali
Aylıklarını yükseltme umuduna kapılan emekliler soluğu SGK’nın merkez ve taşra teşkilatlarında aldı. Kamuoyuna yansıyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2002 ve 2006’da eksik zam yapıldığına da...
EMOJİLE

Aylıklarını yükseltme umuduna kapılan emekliler soluğu SGK’nın merkez ve taşra teşkilatlarında aldı. Kamuoyuna yansıyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2002 ve 2006’da eksik zam yapıldığına dair haberlerle birlikte, emekliler SGK’nın değişik birimlerine dilekçe ile başvurularda bulundu.

Ancak SGK Sigorta İşleri Genel Müdürü İbrahim Ulaş, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, haberlerde yer alan hesapların yanlış değerlendirmelere dayandığını söyledi.

Ulaş, 2002 yılında memurlara yapılan zammın yüzde 35.3, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın yüzde 31.9 olduğunu belirtti. Ulaş, Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca 2002 yılına ait iki oran arasındaki farkı telafi edecek oranda yapılacak olan 6.5 liralık artış ve 2003 yılı Ocak ayından itibaren yapılacak artışın çok düşük miktarda kalması nedeniyle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 75 milyon ve 100 milyon olarak seyyanen sosyal destek ödemesi tutarında artışlar sağlandığını ifade etti.

Ulaş “Emeklilerimize yapılması gereken zamlar, ilgili hükümler çerçevesinde tam olarak ve hiçbir emeklimizi mağdur etmeyecek şekilde uygulanmıştır” dedi. Sigorta İşleri Genel Müdürü Ulaş, bu konuda verilmiş bir yargı kararı bulunmadığına dikkati çekerek, açılmış bir davanın da Yargıtay aşamasında olduğunu kaydetti.

Samanyolu Haber