İzmitliler Ağaçlardan Kitap Topladı

Dünya Hali
Kocaeli’deki 3’üncü Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında, dün geceden kent merkezindeki yürüyüş yolunda bulunan tarihi çınar ağaçlarının dallarına iplerle asılan 800 kitap, sabah iş ve okul...
EMOJİLE

Kocaeli’deki 3’üncü Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında, dün geceden kent merkezindeki yürüyüş yolunda bulunan tarihi çınar ağaçlarının dallarına iplerle asılan 800 kitap, sabah iş ve okullarına gidenler tarafından kapışıldı.

Kitap fuarı etkinlikleri kapsamında dün gece kentte yürüyüş yolunun her iki tarafındaki tarihi çınar ağaçlarının dallarına karşılıklı gerilen iplere, değişik yayınevi ve yazarlara ait yaklaşık 800 kitap asıldı.

Sabah saatlerinde evlerinden işlerine ve okullarına gitmek için yürüyüş yoluna çıkanlar ağaç dallarına asılmış kitapları görünce şaşırdı. Vatandaşlar, daha sonra kitapları birer birer dallardan topladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li İbrahim Karaosmanoğlu da kitap fuarının tanıtımı için yürüyüş yolunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Kentteki ve çevre illerdeki herkesi fuara katılmaya davet eden Başkan Karaosmanoğlu, "Türkiye’nin en ciddi en zengin ve en renkli kitap fuarı olduğuna inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak da çok önem veriyoruz. Kitap günümüzü, beynimizi ve önümüzü aydınlatan, bize ufuk açan bir olay. Gelişmenin, kalkınmanın yolunun okumak olduğunu biliyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve teması ‘Korsana Hayır’ olan kitap fuarına 315 yayınevi ve 400’e yakın yazar katılacak.

Ayrıca, Türk pop müziği şarkıcısı Nilüfer’in hayatını anlatan ‘Nilüfer Hepsi Bu’ adlı kitabı hayranları için imzalayacak.

Güncel Haber