Tütün ve Alkolde Yeni Düzenleme

Dünya Hali
Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Yönetmeliği’nde sektörün ...
EMOJİLE

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (TURYİD) toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Yönetmeliği’nde sektörün itirazları çerçevesinde düzenleme yapıldığını belirterek, "Haziran başına varmadan bu yeni düzenleme imzadan çıkmış olacak. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu bazı noktalarda gözden kaçan hususlar olduğunu kabul etti. Yeni yönetmeliği ben de merakla bekliyorum. Bakanlık elemanlarımızla birlikte vardığımız mutabakat, eskiye göre daha olumlu bir gelişme" dedi.

Gürültü yönetmeliğiyle ilgili de bazı adımlar atıldığını söyleyen Günay, "Çok hassas bölge tanımlaması önemli ölçüde daraltıldı. (Saat 24.00’e kadar bazı alanlarda müzik yapılamaz) gibi bir yanlış anlaşılma ve yerel yönetimlere fazla inisiyatif tanımış anlayışlar vardı. Bunlar değiştirildi” diye konuştu.

Haber Türk