4 İtalyan’dan Biri Fakir

Dünya Hali
ISTAT’ın yıllık raporunda ekonomik krizden son derece yavaş çıktığı belirtilen İtalya’nın ekonomik sisteminin zayıf, üretiminin düşük, istihdam piyasasının güçlük içinde olduğu, ailelerin ...
EMOJİLE

ISTAT’ın yıllık raporunda ekonomik krizden son derece yavaş çıktığı belirtilen İtalya’nın ekonomik sisteminin zayıf, üretiminin düşük, istihdam piyasasının güçlük içinde olduğu, ailelerin tüketim gücünün düştüğü ve tasarrufun 1990’dan beri en alt seviyeye ulaştığı bildirildi. İtalya’nın Avrupa Stratejisi 2020 hedeflerinden de çok uzak olduğu vurgulandı.

2 MİLYON KİŞİ İŞSİZ
Rapora göre, sanayi sektöründe üretim faliyetleri yüzde 19’un altında kalırken, ekonomik durgunluk ailelerin alım gücünü ve tasarruflarını etkiledi. 2010’da tasarruf eğilimi yüzde 9.1 olarak gerçekleşti. Bu oran 1990’dan bu yana en düşük rakam. İtalyanlar’ın dörtte biri yani 15 milyon kişi fakirlikle yüzyüze. 2001-2010 yılları arasında AB ülkelerinin büyüme ortalaması yüzde 1.1 iken, İtalya yüzde 0.2’de kaldı. Geçen yıla göre 532 bin kişi işini kaybetti. Halen ülkede 2 milyon kişinin işsiz olduğu belirtiliyor.

Sabah