Buzağı Güzellik Yarışması Düzenlendi

Dünya Hali
Erzurum Köprüköy Kaymakamlığı ile Beşler Yem Sanayi tarafından Yağan beldesinde Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi. Vali Sebahattin Öztürk, Köprüköy Kaymakamı Abdurrahman İçyer ile Tarım İl Müdürü M...
EMOJİLE

Erzurum Köprüköy Kaymakamlığı ile Beşler Yem Sanayi tarafından Yağan beldesinde Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi.

Vali Sebahattin Öztürk, Köprüköy Kaymakamı Abdurrahman İçyer ile Tarım İl Müdürü Mustafa Altun’un da katıldığı yarışmada, çiftçiler hayvanlarını süsleyerek mücadele etti. Yarışmada jüri üyeliğini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tam, Doç. Dr. Recep Aydın, Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Yörük, İl Tarım Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Cengiz Ceylan ile çitfçi Veysel Kızıltaş yaptı. Yarışmada birinciliği Elif Özdemir’in ‘Pusat’ adlı buzağısı kazanırken, ikinci Ekrem Kartal’ın ‘Ezel’, üçüncü ise Mehtap Soner’in ‘Beşik’ adlı buzağısı oldu. Yarışmada birinciye Beşler Yem Sanayii’nden 6 çuval yem, vitamin ve çeşitli ödüller verilirken, ikinciye 4 çuval yem ve vitamin, üçüncüye de 2 çuval yem ve vitamin ödülü verildi.

Yarışma öncesi konuşan Vali Sebalattin Öztürk, yarışmayı düzenleyen Köprüköy Kaymakamlığı ile Beşler Yem Sanayi yetkililerine teşekkür etti.

Beşler Yem Sanayii Saha Mühendisi Ziraat Mühendisi Soner Doğanay, amaçlarının çifçilere örnek teşkil etmek olduğunu söyledi.

Yarışacak buzağıları 3 Mart’ta seçtiklerini vurgulayan Doğanay, bu tarihten itibaren buzağıları rutin bir şekilde kontrol ettiklerini dile getirdi.

Yarışmaya 35 buzağının katıldığını ifade eden Doğanay, yarışmayı geleneksel hale getireceklerinin altını çizdi. 

CHA