Diplomatlara Black Metal Eğitimi

Dünya Hali
OSLO-Norveç Diplomasi Akademisi’nin Müdür Yardımcısı Steinar Lindberg AFP’ye yaptığı açıklamada, bu yıl 20 kadar diplomatın eğitimlerinin bir bölümünü, Black Metal, tarihi ve hangi koşulla...
EMOJİLE

OSLO-Norveç Diplomasi Akademisi’nin Müdür Yardımcısı Steinar Lindberg AFP’ye yaptığı açıklamada, bu yıl 20 kadar diplomatın eğitimlerinin bir bölümünü, Black Metal, tarihi ve hangi koşulların Norveç’i bu tür müziğin merkezi haline getirdiğini incelemeye ayırdığını belirtti.

Lindberg, açıklamasında, "Amacımız, Norveç kültürünün bütün boyutlarını, bu çerçevede müzik alanında, Romantik dönemin Norveçli bestecisi ve piyanisti Edward Grieg’den (1843-1907) başlayıp, Black Metal’e kadar uzanan geniş bir yelpazeyi tanıtmaktır" ifadelerini kullandı.

İtalya, Japonya ve Fransa gibi ülkelerde, Black Metal seven gençlerin şarkı sözlerini anlamak amacıyla Norveççe öğrendiğini kaydeden Lindberg, paganizm ve İskandinav mitolojisinden etkilenen Black Metal müzik türünün de Norveç’in bir ihraç ürünü haline geldiğinin, dolayısıyla geleceğin diplomatlarının da bu konuda bilgi sahibi olmalarının gerekliliğinin altını çizdi.

Mayhem, Darkthrone, Satyricon, Emperor, Enslaved, Burzum, Dimmu Borgir veya Gorgoroth gibi gruplar Norveç’in dünyaca ünlü Black Metal grupları olarak tanınıyor.