Doktor, Başbakan’ı Böyle Azarladı

Dünya Hali
Cameron ve Clegg bir hastayla sohbet ederken, bir anda içeri giren cerrah David Dunn, televizyon ekibinin hijyen kurallarına dikkat etmediği gerekçesiyle Başbakanı ve yardımcısını herkesin gözü önünde...
EMOJİLE

Cameron ve Clegg bir hastayla sohbet ederken, bir anda içeri giren cerrah David Dunn, televizyon ekibinin hijyen kurallarına dikkat etmediği gerekçesiyle Başbakanı ve yardımcısını herkesin gözü önünde azarladı. Cameron ve Clegg’in donup kaldığı saniyeler, kameralar tarafından görüntülendi. 

İŞTE O ANLAR!..
 
Özür dileyerek hızla hastaların bulunduğu koğuşa giren Dunn, bakterilerin yayılmasını önlemek için Cameron ve Clegg gibi kollarını sıvamayan televizyon ekibine bağırmaya başladı.
 

Lonra’daki Guy’s hastanesinde yaşanan olayda, 1990’dan beri ortopedi cerrahı olan Nunn, sıvalı kollarını göstererek “Neden hepimiz bu şekilde yapmak zorundayken bu insanlar aynısı yapmıyor” dedi.
 
Cameron’ın ağzı açık kalırken, Dunn, Başbakan’ın yardımcıları tarafından uzaklaştırıldı. Ardından, kendini biraz toparlayan Cameron, kameramanlara koğuşu terk etmelerini söyledi. Nunn, bu esnada Cameron’la konuşmaya başladı. Şaşkına dönen Cameron, ellerini kaldırarak “Dunn ile aynı fikirde olduğunu” söyledi ve tv ekibine “hepimiz kurallar gereği kravatlarımızı çıkardığımız için kollarımız sıvalı” dedi.
 
Koğuşun kapısında bekleyen Dunn ise “Ben kravat takmıyorum, şimdi dışarı” diye bağırdı.
 
ITV News kanalı tarafından yayımlanan görüntüler, kısa zamanda Twitter’da hızla yayıldı. TV ekibi, bu diyalogun ardından hızla koğuşu terk etti.
 
NEDEN KOLLARINI SIVAMADILAR
Cameron ve Clegg’in hastalarla görüşmesinden önce, “hemşirelerin TV ekibine kollarını sıvamalarına gerek olmadığını söyledikleri” ifade edildi. Bunun sebebi, TV ekibinin hastalara fazla yakınlaşmayacaklarının bilinmesiydi.
 
Bu olayın ardından hastaneden yapılan açıklamada, “Personelimizden bir kişi, enfeksiyon bulaşmasını önlemek için alınan önlemler hakkında endişesini dile getirdi. Ancak bu personelimizin büyük kısmı tarafından paylaşılan görüş değil.
 
Öte yandan, cerrah Dunn’un 2007 yılında Telegraph gazetesine bir mektup gönderdiği ve “hastanedeki giyim kuralları hakkında bilgi verdiği” öğrenildi.
 
Mesleğine 1978’de başlayan ve özel sektörde de çalışan Dunn, 2002’de televizyona çıkmış ve “yabancı hemşireler talimatlarını anlayamadığı için” şikayette bulunmuştu.

Hürriyet