104 Yaşında Okuma Yazma Öğreniyor

Dünya Hali
Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ 4 haftadır Meram Halk Eğitim Merkezi tarafından evinde kurs verilen Ayşeana Korkmaz, ailesi tarafından okumasına izin verilmediğini hatırlattı. Korkmaz, 6 yıl önce eşi vefa...
EMOJİLE

Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ

4 haftadır Meram Halk Eğitim Merkezi tarafından evinde kurs verilen Ayşeana Korkmaz, ailesi tarafından okumasına izin verilmediğini hatırlattı. Korkmaz, 6 yıl önce eşi vefat edince tek başına yaşamaya başladığını, okuma- yazma bilmediği için zaman zaman sorunlarla karşılaştığını söyledi. Korkmaz, "Hesap yapabilmek veya yanlış minibüs ve otobüse binmemek için okuma yazma öğrenmeye karar verdim. Halk eğitim merkezinden gelerek düzenli bir şekilde ders veriyorlar. En kısa zamanda okuma yazmayı öğreneceğim" diye konuştu.

Meram Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen ’Ana- kız okuldayız’ kampanyası çerçevesinde evinde okuma yazma öğretilen Ayşeana Korkmaz, şunları söyledi:

"Ailem çok istememe rağmen beni okutmadı. Hep bunun eksikliğini hissettim. 7 çocuğum ve 30 tane torunum var. Hepsi evlendi ve Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı. 6 yıl önce eşimi de kaybedince tek başına yaşamaya başladım. Çocuklarım ve torunlarım zaman zaman ziyaretlerime geliyor. Ama tek başıma kaldığım ve dışarıya çıktığım zaman okuma yazma bilmememinin zorluklarını yaşadım. En azından hesap yapabilmek veya yanlış dolmuş ve otobüse binmemek için okuma yazma öğrenmeye karar verdim. Halk eğitim merkezinden gelerek düzenli bir şekilde ders veriyorlar. Yaklaşık 4 haftadır ders alıyorum ve en kısa zamanda da okuma yazmayı öğreneceğim."

Ayşeana Korkmaz, yaşının ilerlemesinin okuma yazma öğrenmeye engel teşkil etmediğini anlattı. Korkmaz, "Benim bu azmim okuma yazma bilmeyenlere örnek olsun. Onlarda okuma yazma öğrensin. Okuma ve yazma öğrenmenin yaşı yoktur" dedi.

Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kemal Dönmez, Konya’da okuma yazma bilmeyenlerin sayısının her geçen gün azaldığını belirtti. Dönmez, "Valiliğimizin verdiği direktifler doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tek kişiyede olsa hasta olanların ayaklarına kadar giderek okuma yazma öğretiyoruz. Okuma yazma bilmeyenleri tespit etmek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Tespit ettiğimiz kişileri de en yakın ilköğretim okuluna yönlendiriyoruz. Ayrıca hemen öğretmen atamalarını yapıyoruz. Okuma yazma bilmeyenleri eğitimeyi birinci vazife olarak görüyoruz" diye konuştu.

104 yaşında okuma yazma öğrenmek isteyen Ayşeana Korkmaz’ın da büyük bir istek ile olduğunu belirten Dönmez, şöyle konuştu:

"Gençlere ve belli bir yaşın üzerindekile örnek olsun diye okuma yazma öğrenmek isteyen Ayşeana Korkmaz’ı tebrik ediyoruz. Özellikle okumaz yazmazlara örnek olsun ve gelsinler onlara da öğretelim istiyoruz. Bizim görevimiz halka hizmettir. Halkımıza ne kadar yaklaşıp onları okur yazar hale getirip meslek sahibi yapabilirsek mutlu oluruz."

Milliyet