Bu Yolda Yürü, Hastalığını Teşhis Et!

Dünya Hali
Bursa’nın Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde 2010 Türk-Japon Dostluk Yılı’nda ilçe belediyesi ile Japon Tokai Belediyeleri tarafından açılan Japon Parkı’nda oluşturulan Refle...
EMOJİLE

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde 2010 Türk-Japon Dostluk Yılı’nda ilçe belediyesi ile Japon Tokai Belediyeleri tarafından açılan Japon Parkı’nda oluşturulan Refleksoloji Yolu, vatandaşın akınına uğruyor.

Japonya’dan getirilen taşlarla uzmanlar tarafından yapılan parkurda yalınayak yürüyenler hem rahatlıyor, hem de ayağının belirli noktalarındaki ağrılardan, yine parkta bulunan ayak sağlık haritasına bakarak, vücudundaki hastalığın ne olabileceğini anlıyor. 5 dakika yürünen Japon Tıp Yolu’ndaki özel seçilmiş taşlar, tüm sinirlerin ayaktan geçtiği düşüncesiyle ayaklardaki sinirler sayesinde vücudun neresinde rahatsızlık olduğunu anlamaya yarıyor.

Japon Tıp Yolu da denilen Refleksoloji Yolu’nda yürünmesi sonucu alternatif tıpta ayakaltındaki noktalara baskı uygulanması yöntemiyle ağrıların giderilmesi sağlanıyor. Yoldaki taşlar da bu nedenle büyüklük ve şekil olarak değişik biçimlerde döşenirken, taşların her biri ayak tabanındaki noktalara temas etmesi, farklı etki yaratıyor.

AYAK HARİTASI HASTALIĞI SÖYLÜYOR

Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların yürüyüş yoluna gelerek güne başladığını belirten Japon Parkı sorumlusu ressam Emel Yoldaş, "Yürüyüş yolu rahatlama, kaliteli bir uyku ve toksinlerden arınmış bir beden sağladığı gibi, dolaşım sistemini de güçlendirerek ağrıları dindirir. Bunların ötesinde refleksoloji keyifli, dinlendiren ve ağrı sızı vermeyen bir terapidir. Refleksoloji terapisi sırasında bazı organ ve sistemlerin harekete geçmesi normaldir. Bu esnada kişinin kendisini farklı hissetmesi mümkündür. Farklı şekillerde ve büyüklüklerde döşenen taşların bulunduğu yürüyüş yolunda ayağa masaj yapılması sağlanıyor. Parkurun sonunda ayağın hangi noktasında basınç uygulandığında acı duyuluyorsa ayak haritasına bakılarak problem tespit ediliyor" dedi.

Parkta ücretsiz olarak meditasyon öğreten ve seanslar düzenleyen Meditasyon Moditörü Köksal Sıdar da, günümüzde insanların en önemli probleminin stres olduğunu, stres havuzunu boşaltmanın meditasyon sayesinde mümkün olduğunu ve kendisinin de bunu vatandaşlara öğretmeye çalıştığını anlattı.

Öte yandan Japon Parkı’nda bir Japon çay evi de bulunurken, çimlere oturup Japon müziği eşlinde meditasyon ve yoga egzersizleri yapılabiliyor.

Haber Türk