En Ucuz Kral Dairesi

Dünya Hali
Arayış içinde olanlar ince eleyip sık dokuyor.Hem ekonomik hem güzel mekânlar olsun istiyorlar. Bunun için Bolu güzel bir tercih. 140 TL’ye kral dairesinde kalabilir, bol bol oksijen depol...
EMOJİLE

Arayış içinde olanlar ince eleyip sık dokuyor.Hem ekonomik hem güzel mekânlar olsun istiyorlar. Bunun için Bolu güzel bir tercih. 140 TL’ye kral dairesinde kalabilir, bol bol oksijen depolayabilirsiniz.

Bolu İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Bolu’da tatil yapmak isteyenlere 140 TL’ye kral dairesi imkânı sunuyor. Bu dairede 4 kişilik aile kaldığında da aynı fiyatı ödüyor. Fiyata sabah kahvaltısı da dâhil.

Lise Müdürü Mahir Dursun, İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin 60 yatak kapasitesine sahip olduğunu söylüyor.

Bunun içerisinde bir kral dairesi bir de süit oda var. Dursun, "Kral dairemizin fiyatı çok uygun. 140 TL’ye 4 kişilik aile kalabiliyor. Dairede 3 oda bulunuyor. Yatak odası, oturma odası ve çocuk odası. Ayrıca banyosu, telefonu ve televizyonu da mevcut." diyor.

Otelde normal odaların fiyatı 40, 2 kişilik kişi başına 35 TL, bu fiyata sabah kahvaltısı dâhil. Dursun, öğle ve akşam yemeklerini alakart olarak verdiklerini aktarıyor ve ekliyor: "Öğle ve akşam yemekleri bu fiyata dâhil değil." 60 dönümlük alana kurulu otelde spor yapma imkânı da bulunuyor.

Otelin doluluk oranının yüzde 90’lara ulaştığını ifade eden Dursun, "Biz resmî bir kurumuz. Böyle olunca, ‘Sadece memurlar gelir, vatandaşlar gelemez’ diye bir algı oluşmuş. Bu algıyı büyük oranda yıktık. Birçok kentten rezervasyon yaptıranlar var. Ayrıca turlarla irtibatlıyız. Daha önce ‘yeter ki gelsinler’ derken şu anda yer bulmakta zorlanıyoruz. Ankara ve İstanbul’a yakın olmamız bizim için avantaj." diyor.

Mahir Dursun, otelin bahçesinde düğün ve nişan da yapıldığını anlatıyor: "Özellikle haziran ve temmuz aylarında büyük artış oluyor. Bu aylarda yaklaşık 40 düğün yapılıyor."

Otelin yıllık cirosu 340 bin TL. Kazanılan paranın bir kısmını otelde çalışan öğrencilere verdiklerini belirten Dursun, "Ayrıca otelin daha da güzel olması için harcama yapıyoruz. Paranın kalan kısmı da bakanlığa gönderiliyor." diyor.

Bolu İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Bolu merkezde. 0374 215 00 83/215 03 25.

Zaman