Bıyığımı Asla Kesmem

Dünya Hali
Dünyanın önde gelen otomobil şirketlerinden Daimler’in Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, Türkiye’nin AB üyeliğini savunarak, ekonomik açıdan güçlenen Türkiye’nin önüne sürekli b...
EMOJİLE

Dünyanın önde gelen otomobil şirketlerinden Daimler’in Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, Türkiye’nin AB üyeliğini savunarak, ekonomik açıdan güçlenen Türkiye’nin önüne sürekli bir şekilde yeni engellerin çıkartılmasını anlayamadığını söyledi.

İstanbul doğumlu olan Zetsche, ‘Bild am Sonntag’ gazetesinde yayımlanan röportajında, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda, ‘Kapımızın önünde duran Türkiye gibi bir ‘Kaplan devleti’ neden içeriye almadığımızı bir türlü anlamıyorum. Türkiye, Asya ya da Latin Amerika ülkelerinde hayranlık duyduğumuz her şeye sahip. Türkiye’de dünya çapında örnek olarak gösterebileceğimiz şirketlere sahibiz’ görüşünü bildirdi. Türkiye’nin imkanlarıyla ‘biraz şımarmış olan Avrupa’da’ çok büyük büyüme potansiyeline sahip olduklarını ifade eden Zetsche, ‘Türkiye’nin bize sırt çevireceği güne kadar önüne yeni engeller çıkartmak yerine Türkiye’ye Avrupa’nın kapılarını ardına kadar açmalıyız’ ifadesini kullandı.

Bıyığımı asla kesmeyeceğim
‘PALA bıyığını kesmeyi düşünüp-düşünmediği”şeklindeki soruya da Zetsche, 20 yaşından beri bıyığını taşıdığını belirterek, ‘Bu soruyu kendime hiç sormadım. Küçük parmağımdan vazgeçip geçemeyeceğimi de hiç düşünmem’ yanıtını verdi.  Ailesinin Nazi Almanya’sından kaçarak Türkiye’ye yerleşmiş olduğu Zetsche, 5 Mayıs 1953 tarihinde İstanbul’da doğmuş, kendisi 2 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya dönmüştü.

Akşam