Asyalılar Yazmayı Unutuyor

Dünya Hali
Bilgisayar firmalarının büyük bir çoğunluğunu uzakdoğulu şirketler oluşturuyor. Çin ve Japonya gibi ülkeler bilgisayar üretiminde olduğu kadar kullanımda da en önde geliyor. Fakat internet, bilgisayar...
EMOJİLE

Bilgisayar firmalarının büyük bir çoğunluğunu uzakdoğulu şirketler oluşturuyor. Çin ve Japonya gibi ülkeler bilgisayar üretiminde olduğu kadar kullanımda da en önde geliyor.

Fakat internet, bilgisayar ve cep telefonu evrensel bir dil kullanmayı gerektirdiği için Asyalılar, İngilizce dolayısıyla Romen alfabesini öğrenmek zorunda kalıyor. Yeni ortaya çıkan bulgular bu durumun ciddi bir soruna yol açtığını gösteriyor. Yapılan bir araştırmada, 2,072 kişinin %80’i kendi alfabelerini kullanmakta zorlanıyor. Bu kişiler Asya dillerinde yer alan karakterlerin birçoğunu yazmakta zorlanıyor.

Uzmanlar özellikle 20 yaşlarındaki gençleri etkileyen bu durumun yoğun bilgisayar kullanımından kaynaklandığını belirtiyor. Bilgisayar ve cep telefonu kullanımında sürekli Romen harflerle karşılaşan gençler Asya alfabesini unutuyor. Üstelik uzmanlar bu durumun ilerde okumayı da etkileyeceğini düşünüyor.

‘Character Amnesia’ adlı sendromun üstesinden gelebilmek için Asya dillerine daha uyumlu bilgisayar ve cep telefonlarının piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu cihazlar el yazısında da Asya alfabelerini tanıyabilecek.

8Sütun.com