Güney Koreliler Köy Okulu Tamir Ediyor

Dünya Hali
Kore savaşında Anadolu halkının kendileri için yaptığı fedakârlığı unutmayan Güney Koreli üniversite öğrencileri, Manisa’nın Selendi ilçesinde hummalı bir çalışma sergiliyor. Kyung Hee Üni...
EMOJİLE

Kore savaşında Anadolu halkının kendileri için yaptığı fedakârlığı unutmayan Güney Koreli üniversite öğrencileri, Manisa’nın Selendi ilçesinde hummalı bir çalışma sergiliyor.

Kyung Hee Üniversitesi’nde okuyan 10 genç, "Uluslararası Gençlik Gönüllü Çalışma Kampları" projesi kapsamında Terziler köyünün okulunu tamir ediyor, boyuyor ve bahçesini düzenliyor.

Köy halkının yakın ilgisi ve misafirperverliğinden etkilenen öğrenciler, dinlenme saatlerinde hal diliyle anlaştıkları çocuklarla beştaş oynuyor. Kendileri için hazırlanan odalarda kalan Güney Koreliler, köylülerle kısa sürede kaynaşmış. Yakındaki Pınarlar gölünü de ziyaret edip fotoğraf çektiren öğrenciler, ülkelerinde "lüks meyve" olarak kabul edilen kirazları da afiyetle yiyor.

Gönüllü öğrencilerin tercümanlığını yapan Belgüzar Üzümcü, Güney Kore’deki üniversitelerde genetik, elektrik ve gıda mühendisliğiyle işletme ve iletişim programlarında okuyan bu gençlerin, 15 Temmuz 2011’e kadar misafir olacağını aktardı. Katıldıkları tatil programı çerçevesinde Terziler Köyü İlköğretim Okulu’nun tamir, boya ve bahçe düzenlemesi işlerini yapacaklarını kaydeden Üzümcü, okulu birlikte düzenleyip daha güzel bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Uluslararası bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Terziler Köyü Muhtarı İsmail Ekim ise önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklere evsahipliği yapmayı istediklerini vurguladı. İlerleyen zamanlarda bu çalışmaları uluslararası bir kültür festivaline dönüştürmeyi, köylerini Türkiye’nin dünyaya açılan pencerelerinden biri yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

8Sütun.com