Oğlunu Okula Götürdü, Hayatı Değişti

Dünya Hali
Adana’da ilkokul mezun bir kadın, çocuklarını okula götürdüğü sırada bir arkadaşından öğrendiği belediyenin meslek kursuna katılarak 3.5 ay boyunca gittiği hasta kabul eğitimi sonrası özel bir t...
EMOJİLE

Adana’da ilkokul mezun bir kadın, çocuklarını okula götürdüğü sırada bir arkadaşından öğrendiği belediyenin meslek kursuna katılarak 3.5 ay boyunca gittiği hasta kabul eğitimi sonrası özel bir tıp merkezinde iş buldu.

Ayşe Kayıklılar (28) bundan 10 yıl önce sevdiği erkekle evlenerek iki çocuk dünyaya getirdi. Maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadığı için ilköğretim okuluna giden çocuklarını hem güvenlik açısından hem de okul hasretini giderebilmek için her gün kendisi götürüp getirmeye başladı.

Bu sırada Kayıklılar çocuklarını okula götürdüğü bir gün bir arkadaşından Yüreğir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’nin (YEĞMER) iş garantili kurslar açtığını söyledi. Bunun üzerine Kayıklılar, YEĞMER’e giderek hasta kabul kursuna kayıt yaptırdı.

Yaklaşık 3.5 ay kurs gördükten sonra, Numune Hastanesi, Özel Metro Tıp Merkezi ve Özel Algomed Tıp Merkezi’nde staj yapmaya başlayan Kayıklılar, stajını tamamlayıp sertifikasını alır almaz iş sahibi oldu. Diğer kurumlara göre daha kapsamlı verilen eğitimin yanı sıra Kayıklılar’ın staj dönemindeki performansı, genç kızın Özel Algomed Tıp Merkezi’nde işe alınmasına sağladı.

 "İLKOKUL MEZUNUYDU ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTİYOR"

Kayıklılar Yüreğir Belediyesi tarafından açılan meslek kurslarına gittiğini daha sonra ilkokul mezunu olmasına rağmen iş bulduğunu belirterek, "Bu kursa başladığımda ilkokul mezunuydum ama kursa başladıktan sonra aynı zamanda açık ilköğretime de yazıldım ve şuanda devam ediyorum. Kursa gitmeden önce evde oturuyordum.

Sonra kursa gitmeye kara verdim hayatım değişti. İnsanlarla daha çok iletişim kuruyorum, çevrem genişledi. Kursa girmeden öncede iş başvuruları yaptım ama kabul olmuyordu ama kursa gittikten sonra i teklifleri aldım. Artık açık liseyi de bitirip üniversiteye gitmeyi düşünüyorum. Yine bu bölümü seçip kendimi bu bölümde geliştirmek istiyorum" dedi.

Çocuğunu okula götürdüğünde tesadüfen bir arkadaşından kurs olduğunu öğrendiğini ve hayatının değiştiğine dikkat çeken Kayıklılar şöyle devam etti:

"Çocuğumu okula götürdüğümde bir arkadaştan duydum. Ben iş arıyorum dediğim de O da kuaförlük kursuna gidiyormuş. Bana belediye kurs açıyor iş garantili gelir misin dedi. Bende ertesi gün giderek hasta kabul kursuna kayıt yaptırdım. Beni kabul ettiler şuan çok memnunum. Belediyeye çok teşekkür ediyorum."

İHA