Tuvaletli Asansör

Dünya Hali
Bartın’da, yaklaşık 40 esnafın yer aldığı bir pasajda, yıllardır yaşanan tuvalet sorununa çözüm getirilmesi amacıyla asansör tuvalet haline getirildi. Pasaj esnafından Kadir Öztürk, proje edilen...
EMOJİLE

Bartın’da, yaklaşık 40 esnafın yer aldığı bir pasajda, yıllardır yaşanan tuvalet sorununa çözüm getirilmesi amacıyla asansör tuvalet haline getirildi.

Pasaj esnafından Kadir Öztürk, proje edilen asansörlü tuvaletin esnafın kullanımına açıldığını belirterek ”2008 yılında pasajda kafe açtık. Kafemizde lavabo sorunu olduğundan biz de Türk olduğumuzdan böyle bir çözüm ürettik. Burada bulunan ve 20 yıldır kullanılmayan asansörü lavabo haline getirmek için çalışmaya başladık. Burayı lüks bir tuvalet haline getirdik. Pasaj esnafı da memnun. Türkiye’de, ya da dünya da bir ilk oldu sanırım. Japonya’dan gelenler oldu. Oldukça ilginç karşıladılar. Fotoğraflarını çektiler. Japonya’da Bartın’ı meşhur ettik. Batı Karadeniz’de ilk defa biz yaptık sanırım bu işi. Bazıları ‘asansör düşer’ diye korkuyor. Asansör üst ve alttan çelik konstrüksiyon ile sabitlenmiş durumdadır. Düşme tehlikesi kesinlikle yoktur."

Pasaja gelen ve üst katlara çıkmak için asansöre gelenlerin kapıyı açtıklarında karşılarında tuvalet gördüğünü anlatan Öztürk, şunları söyledi: "Yapılan bu uygulama herkesi şaşkına çevirdi. Asansörün içindeki tuvaletin kapısı açıldığında elektrik otomatik sensör yardımıyla açılıyor. Asansörde ayrıca, lavabo, klozet, klozet temizleyici, sabunluk ve tuvalet kağıdı bulunuyor."

Sabah