Sıcaktan Bunalanlar AVM’lere Koştu

Dünya Hali
Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte en yüksek hava sıcaklığı bugün gölgede 36 derece ölçülürken, nem miktarı yüzde 90’a kadar ulaştı. Bunaltıcı havalar ...
EMOJİLE

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte en yüksek hava sıcaklığı bugün gölgede 36 derece ölçülürken, nem miktarı yüzde 90’a kadar ulaştı. Bunaltıcı havalar nedeniyle halkın önemli bir bölümü deniz ve yaylalara giderken, kentte kalanlar, alışverişin yanı sıra serinliğiyle de ilgi çeken alışveriş merkezlerine akın etti.

Adana’daki bir alışveriş merkezinin Müdürü Heper Kolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AVM’lerin son günlerde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşların sıklıkla uğradığı yerler haline geldiğini söyledi.

Alışveriş merkezinde ziyaretçi sayısının hafta içi günde ortalama 25 bin kişiyi ziyaret ettiğini anlatan Kolcu, hafta sonları ise bu sayının ortalama 100 bine ulaştığını kaydetti.

Kolcu, Ramazan dolayısıyla AVM’nin açılış saatini 11’e kapanış saatini ise 23’e çektiklerini belirterek, ziyaretçi sayısının iftardan sonra daha da arttığını sözlerine ekledi.

AA