Afrika’ya 28 Ton Un Gönderildi

Dünya Hali
Gönderilen yardımla ilgili bilgiler veren Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler, "Afrika’ya yardım kampanyası çerçevesinde ilk tırımızı gönderiyoruz. İlk tırımız AfrikaR...
EMOJİLE

Gönderilen yardımla ilgili bilgiler veren Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler, "Afrika’ya yardım kampanyası çerçevesinde ilk tırımızı gönderiyoruz. İlk tırımız Afrika’ya 28 ton un götürecek. Yardımda bulunan Fırat, Anadolu ve Bereket Un’a teşekkür ediyorum. Malatya’nın duyarlılığı bununla da sınırlı kalmayacak. Haftaya biri un diğeri de gıda olmak üzere iki tırımızı daha Afrika’ya gönderilecek. Bugüne kadar 100 bin TL’de para havalesi yaptık" dedi.

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, "Bu millet o kadar aziz, o kadar büyük o kadar şerefli ki, dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç olan bir yere yardım ellerini uzatmak suretiyle ellerinden geleni yapıyor. Gerçekten asil ve şerefli bir milletimiz var. Kendileri muhtaç olduğu halde kendi ihtiyaçlarını bırakarak Afrika’ya yardım gönderiyor. Bizde müftülük olarak 357 bin 500 TL yardım topladık ve gerekli yerlere intikal ettirdik" diye konuştu.

Un fabrikası işçisi Mehmet Taş da, işçiler olarak bir günlük yevmiyeleriyle un alarak, Afrika’ya yardımda bulunduklarını açıkladı.

İHA